Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Gradska uprava: Od taksi i naknada 34 miliona KM

Gradska uprava Banjaluka ostvarila je prošle godine više od 34 miliona KM prihoda na osnovu svih taksi, naknada i pružanja javnih usluga.

Od komunalnih naknada i taksi u gradsku kasu prošle godine slilo se više od devet miliona KM, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Prihod od komunalnih taksi na firme iznosio je 3.801.614 KM, a od korištenja prostora na javnim površinama 427.574 KM.

“Prihod od korištenja reklamnih panoa bio 1.042.192 KM, a od korištenja prostora za parkiranje 3.666.512 KM”, rekli su u Gradskoj upravi.

Od administrativnih taksi grad je prošle godine zaradio 1.544.696 KM.

Zakonom o administrativnim taksama propisano je da se taksene marke izdaju u apoenima od jedne, dvije, pet, 10 i 50 KM. Pored toga, mogu se uplatiti i na račun grada.

Takse se naplaćuju za zahtjeve, molbe, prijedloge, druge podneske, izdavanje rješenja, potvrde, izvode, ovjeravanje potpisa rukopisa i prepisa.

U Gradskoj upravi navode da su takse u nadležnosti gradskih odjeljenja, dok komunalnu taksu za firme utvrđuje Poreska uprava Republike Srpske u skladu sa propisima kojima se uređuje poreski postupak.

“Za uređenje građevinskog zemljišta u 2018. godini ostvaren je prihod od 6.176.898 KM, a po osnovu rente 8.617.704 KM, ali se taj prihod ne naplaćuje po izdatim taksama nego po rješenjima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove ili ugovorima sklopljenim između grada i investitora”, objasnili su u Gradskoj upravi.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button