Politika

Čović: Javnost izmanipulisana, to je bila samo svečana akademija

Govoreći o svom prisustvu na Svečanoj akademiji održanoj u Banjaluci povodom obilježavanja 9. januara, Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice je poručio da niko neće određivati gdje će se pojaviti, da li na Svečanoj akademiji ili na nekom drugom mjestu.

Kako je kazao, pitanje je da li bi značajno medijski bilo ispraćeno obilježavanje Dana Republike Srpske. Ponovio je da je izvještavanjem o ovom događaju izmanipulisana javnost.

Loading...

Čović je podsjetio da je već nekoliko puta prisustvovao na svečanoj akademiji. Pri tome je postavio pitanje da li bi mediji toliko pažnje poklonili da nije prisustvovao toj manifestaciji. Za njega je to pokazatelj političkog trenutka i odnosa naroda u Bosni i Hercegovini dodajući:

“Da nisam bio nazočan na toj manifestaciji, da li bi se pratilo šta se dešavalo? Vratili smo se unazad i taj politički ambijent iz Sarajeva je uspješno prenesen. Izmanipulirana je javnost. To je bila samo svečana akademija. Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatski narodni sabor će se nastaviti boriti za legiitmno predstavljanje u saradnji s bošnjačkim i srpskim narodom. Niko nam neće određivati hoćemo li se pojaviti na Svečanoj akademiji, na jednoj, drugoj ili trećoj lokaciji. Želimo do kraja zaštiti hrvatski narod”.

Prema riječima predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, ne interesuje ga da li će njegovo prisustvo Svečanoj akademiiji biti izmanipulisano i da je medijska pažnja bila u svrhu skretanja pažnje bilo sa drugih događaja.

Takođe je pozvao na prestanak govora mržnje u kontekstu ovog događaja.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou države i FBiH, Čović je kazao da će Savjet ministara nastaviti raditi dok se ne imenuje novi. Kako je naveo, očekivao je da će se Savjet ministara brzo napraviti.

“Činjenica je da oni koji su naglas najavljivali da će moći napraviti vlast na jedan drugi način, imam osjećaj da su sad izgubili taj koalicijski kapacitet”, poručio je Čović.

“HDZ – HNS žele svoju domovinu BiH kao evropsku zemlju, uređenu, modernu, pravnu državu u kojoj će hrvatski narod ustavno biti jednakopravan do kraja. Imam uvjerenja smo na dobrom putu”, dodao je.

Poručio je još jednom da “jeziku mržnje nema mjesta”, te da se radi o “igrama od trenutka do trenutka”.

“Jezik mržnje dolazi otprilike od istih ljudi. Otišao sam podržati naše ljude”, naveo je Čović.

Izvor
N1
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!