Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

“Ja sam osuđen po kratkom postupku, a koliko se traži pravda za Davida?”

Aleksandar Gluvić je član grupe “Pravda za Davida” koji je na Osnovnom sudu u Banjaluci osuđen na 20 dana zatvora i 250 KM novčane kazne zbog prekršaja prilikom protesta u Banjaluci 30. decembra 2018. godine.

U presudi se navodi da je Gluvić odgovoran zato što je 30. decembra, nakon održanog skupa sa jednim dijelom građana se oko 23 časa vratio na trg gdje su uzvikivali parole „Pravda za Davida“, „Ko je ubio Davida“, „Ubice, ubice“ i slično. Navedeno je i da je Gluvić prihvatio odgovornost za to da je odbio naređenje policije da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, ali je negirao da je galamio i vikao na trgu.

On je u javljanju za N1 kazao da je način na koji je policija postupala 30. decembra zastrašivanje, koje je praćeno satanizacijom grupe u režimskim medijima.

“Ganjali su nas kroz park, ljudi su bježali. Nije zgodno kada za vama trči Jedinica za podršku. Pobjegli smo niz ulicu i ispred jedne knjižare. Zajedno sa Davorom smo bili tu, bilo nas je desetak. Napravili su kordon i pokušali da nas opkole. Mogli smo da se sakrijemo u dvorište Ferhadije, ali je bilo mračno i ko zna šta bi nam mogli uraditi. Tu sam vidio Davora posljednji put”, naveo je.

On je kazao da niko tokom mirnih protesta nije ugoržavao javni red i mir, budući da su među okupljenim građanima bili mlađi sugrađani, starije osobe.

“Ja sam tada pobjegao, sljedeći dan sam se sam prijavio policiji”, naveo je u nastavku razgovora.

“Jasno je šta je vlast htjela, da uguši svaki vid otpora. Završio sam na sudu za Novu godinu. U 23:20 naveče su odgodili suđenje, u 23:40 su nas pustili, a kasnije sam osuđen na 20 dana zatvora i novčanu kaznu. To je mali period, a koliko se traži pravda za Davida? Koliko su izvršitelji na slobodi? Mi koji ukazujemo na sve to kažnjavamo se po hitnom postupku”,naveo je Gluvić.

On je poručio da će nastaviti da se bori i da se neće odustati od istine i pravde za Davida, uz nadu da će istina izaći na vidjelo.

“Vlast može da čini šta poželi, 20 dana i 250 KM je ništa. Moja savjest je čista. Želio sam da pomognem grupi, da pomognem samom sebi jer živim ovdje. Šta treba – da i nas neko ubije i ostane nekažnjen jer je vlast ili poznaje nekog u vlasti”, poručio je.

On je na koncu kazao da će nastaviti da se bori i da grupa i dalje ima podršku u Banjaluci.

Izvor
N1
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button