Banjaluka

Donacija „Delte“: Dograđen vrtić u Obilićevu

Zahvaljući donaciji kompanije „Delta“, danas je u Obilićevu otvoren rekonstruisani dio vrtića „Bubamara“, u nastojanju da se obezbijedi smještaj što većeg broja mališana u predškolskim ustanovama. Uz zahvalnost na donaciji kojom je povećan kapacitet u ovom vrtiću, gradonačelnik Igor Radojičić istakao je kako je cilj gradske administracije da do kraja 2020. godine bude obezbijeđeno 300 novih mjesta u vrtićima.

– Tokom prošle godine, otvorili smo nove vrtiće u Rosuljama i Obilićevu. Ove godine gradićemo novi vrtić „Kolibri“ u Lazarevu i idemo u rekonstrukciju vrtića “Ježeva kućica“. Nažalost, tender za novi vrtić na Starčevici, gdje već imamo riješen prostor, već dva puta nije uspio. Današnjim proširenjem „Bubamare“, time bi bilo omogućeno još oko 300 novih mjesta u našim vrtićima do kraja 2020. godine – kazao je Radojičić.

 

On je naglasio kako je mart mjesec u znaku kompanije „Delta“ jer, pored današnje donacije, 21. marta treba da bude otvoren najveći šoping mol u našoj regiji „Delta planet“, a prije toga i značajan infrastrukturni projekat vezan uz taj objekat – najveći kružni tok u gradu. Viši potpredsjednik kompanije „Delta holding“ Dejan Jeremić, naglasio je da su ovom donacijom, u vrijednosti od oko 60.000 KM, željeli da pomognu lokalnoj zajednici u kojoj posluju.

– U Banjoj Luci smo dočekani širom otvorenih ruku, kako se dočekuju pravi prijatelji i pravi investitori – kazao je Jeremić.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović, precizirala je da je donacijom „Delte“ obezbijeđen prostor za smještaj 18 djece jasličkog uzrasta.

– Ovaj prostor je u potpunosti saniran i opremljen potrebnim sredstvima za kvalitetan vaspitno – obrazovni rad sa djecom – kazala je ona.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!