Magazin

Koju hranu nikako ne treba da jedete za doručak

Gotova jela koja su prepuna šećera nisu idealan izbor za doručak, već nešto što sadrži sveže voće i povrće.

Kako biste imali energije ujutru, izbjegavajte ove namirnice za doručak.

Smuti

Ovaj voćni napitak zdrav je samo ukoliko ga sami pravite, a ne ako ga kupite, jer obično sadrži dodatne šećere. Napravite sami smuti koji će sadržati jogurt, a dodajte i malo povrća.

Mesni proizvodi

Izbjegavajte jela kao što je slanina, koju ne treba svakodevno jesti. Mesni proizvodi poput slanine, dimljene šunke i kobasica sadrže velike količine natrijuma koji stimuliše vaš apetit, zbog čega ćete najčešće pojesti više nego što ste planirali. Namirnice koje imaju mnogo soli mogu izazvati glavobolju i visok krvni pritisak.

Slatki musli

On sadrži veoma malo vlakana zbog čega ćete pojesti više nego što ste planirali i unijeti dodatni šećer.

Energetska pića

Ovakvi napici nisu dobar izbor za doručak, pa čak ni kada ste preumorni. Nakon što dođe do naleta energije, doći će i do brzog pada. 

Voćni jogurt

Kako biste smanjili unos šećera, uzmite grčki jogurt, pomoću kog ćete dobiti i više vitamina. Možete mu dodati sjemenke i bobičasto voće.

Krofne i slatkiši

Krofne ne sadrže nimalo hranljivih materija i mogu vam naglo povećati šećer u krvi, a tokom cijelog dana ćete se boriti sa tim što će vam se tražiti slatko.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!