Privreda

Poreska uprava: Do utorka ažurirati podatke o licima koja vode poslovne knjige

Poreska uprava Republike Srpske pozvala je poreske obveznike da najkasnije do utorka, 22. januara, ažuriraju podatke o licima koja za njih vode poslovne knjige, da bi im bilo omogućeno podnošenje poreskih prijava elektronskim putem.

Iz Poreske uprave je saopšteno da su u okviru integrisanog informacionog sistema u toku aktivnosti na omogućavanju elektronskog podnošenja poreskih prijava koje su primijenjene u taj sistem /za posebnu republičku taksu, komunalnu taksu, boravišnu taksu i porez na dobit/.

Lica koja su ovlaštena za podnošenje poreskih prijava i kojima je izdat sertifikat za elektronski potpis postaće eksterni korisnici sistema nakon što im Poreska uprava dodijeli korisnička prava.

“Radi dodjele korisničkih prava licima kojima je dodijeljen elektronski sertifikat, odnosno podnošenje poreskih prijava elektronskim putem u slučaju kada knjigovodstvene i druge agencije podnose poreske prijave za poreske obveznike, neophodno je da u integrisanom informacionom sistemu, odnosno u registru, bude ažuran podatak o licu koje vodi poslovne knjige”, pojašnjavaju iz Poreske uprave.

Ukoliko u registru nije ažuran taj podatak, knjigovodstvena agencija ili drugo lice neće imati mogućnost da podnosi poreske prijave koje su sprovedene u integrisani informacioni sistem.

Iz Poreske uprave ističu da podaci iz registra, te podaci o izdatim sertifikatima za elektronski potpis pokazuju da postoji znatan broj poreskih obveznika koji nemaju ažuran podatak o licu koje za njih vodi poslovne knjige, te je zbog toga neophodno da ih ažuriraju.

“Spisak poreskih obveznika u Srpskoj koji nemaju ažuran podatak o licu koje im vodi poslovne knjige nalazi se na internet stranici Poreske uprave – www.poreskaupravars.org i svi oni koji se nalaze na ovom spisku dužni su da ažuriraju te podatke”, navode iz Poreske uprave Srpske.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!