Društvo

Federalna televizija objavila dokumentarni film o životu Davida Dragičevića (VIDEO)

Prošlo je 298 dana kako građani Banjaluke traže pravdu za mladića Davida Dragičevića koji je ubijen u martu 2018. godine.

Federalna televizija objavila je dokumentarni film pod nazivom “Dječak” koji govori o Davidovom životu i borbi da se otkrije istina o njegovoj smrti.

Loading...

Autorka filma je dugogodišnja novinarka Elma Kazagić. U filmu se pojavljuju Davidovi roditelji, Davor i Suzana te njegovi dugogodišnji prijatelji. Govorili su o Davidovom rođenju, djetinjstvu, hobijima, interesovanjima i naglasila kako je bio dobar i vrlo inteligentan momak, ispred svoje generacije.

Od malih nogu zanimali su ga kompjuteri, a njegovi prijatelji su kazali da je već u srednjoj imao fakultetsko znanje. Svoje prijateljice je štitio i čuvao, nije dozvoljavao da ih niko maltretira.

U filmu se pojavljuju i snimci iz škole, sa mature te svakodnevnog Davidovog života. Roditelji Davor i Suzana kazali su kako je David unio radost u njihov život.

Sretni dio prekida se Davidovim stihovima “Djeca svjetlosti” koji su pronađeni u njegovom laptopu, a potom kreću snimci protesta, nemira na Trgu Krajine, obračuna s policijom i tužne slike koje su obišle cijeli svijet.

– Meni su ubili sjeme, mog anđela od 21 godinu. I ne dam ga – kazao je Davor.

David je imao 21 godinu kada je nestao u Banjaluci 18. marta 2018. godine. Tijelo mu je pronađeno 24. marta u rijeci Crkvena.

Od tada je krenula borba roditelja i grupe Pravda za Davida koji tvrde da je David mučen, silovan, izmasakriran, ubijen i bačen u potok. Nadležne institucije još nisu napredovale u ovom slučaju.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!