Društvo

Šamac: 100 KM mjesečno za porodice sa četvoro i više djece

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević donio je Odluku o novčanoj naknadi od 100 KM mjesečno za porodice sa četvoro i više djece sa područja opštine radi poboljšanja njihovog materijalnog položaja.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Šamca Slobodan Stojić rekao je da je ova odluka donesena u okviru pronatalitetne politike opštine koja je na snazi već dvije godine.

On je istakao da se iz budžeta opštine izdvaja 60.000 KM za vantjelesnu oplodnju, rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog djeteta, te novčanu naknadu za porodice sa četvoro i više djece.

Stojić je naveo da pravo za novčanu naknadu imaju supružnici ili samohrani roditelji koji imaju četvoro i više djece i prijavljeno boravište na području opštine Šamac najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva.

“Pravo na naknadu imaju roditelji čija su djeca maloljetna i na redovnom školovanju ili punoljetna i na redovnom školovanju najviše do 26. godine ili da su djeca punoljetna, a zbog bolesti, fizičkih i psihičkih nedostataka nisu sposobna za rad i nemaju dovoljno sredstava za život”, rekao je Stojić.

Prošle godine, 33 porodice sa četvoro i više djece ostvarile su novčanu naknadu od po 100 KM na mjesečnom nivou.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!