Društvo

Prosječna plata u RS 891 KM

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj u decembru je iznosila 891 KM, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Posljednjih mjeseci prosječna plata u RS je u blagom porastu. Kao i ranijih mjeseci, pa i godina, najviše su zaradili bankari, finansijski posrednici i radnici u osiguranju, jer je u ovoj oblasti prosječna plata bila 1 413 KM.

Loading...

Najlošije su prošli zaposleni u oblasti umjetnosti, zabave i rekreacije, gdje je u decembru 2018. godine iznosila je 891 KM, a prosječna mjesečna bruto plata 1 382 KM – navode u Zavodu za statistiku RS.

Decembarska plata u prošloj godini nominalno je veća za 6,7 odsto u odnosu na decembar 2017. godine, dok je u odnosu na novembar 2018. nominalno veća za 1,3 odsto.

U decembru 2018. godine, u odnosu na novembar 2018, najveći nominalni rast plate nakon oporezivanja zabilježen je u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu i iznosila je 11,2 odsto.

Jedini koji su prošlog mjeseca bili na gubitku su trgovci i automehaničari, jer je u ovim oblastima plata smanjena, doduše, za simboličnih 0,1 odsto u nominalnom iznosu, pokazuju zvanične statistike.

Izvor
srpskainfo / Milkica Milojević
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!