Politika

Bjelica: Govedarica je za mene predsjednik u ostavci

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke Milovan Bjelica rekao je da će Glavni odbor SDS-a sljedeće sedmice odrediti datum održavanja vanredne skupštine na kojoj će biti riječi o unutarstranačkim izborima i lošem izbornom rezultatu ove stranke.

Bjelica je, u emisiji Pečat RTRS-a, podsjetio da je Regionalni odbor SDS sarajevsko-romanijske regije na jučerašnjoj sjednici jednoglasno zatražio što hitnije održavanje vanrednih stranačkih izbora zbog loših rezultata stranke na opštim izborima.

Loading...

“Mora se utvrditi odgovornost za loš izborni rezultat i u kojem pravcu ide SDS, te smjernice daljeg rada “, rekao je on.

Bjelica je podsjetio na predizborno obećanje lidera SDS-a Vukote Govedarice, rekavši da sadašnje stranačko rukovodstvo treba da podnese ostavke.

“Govedarica je rekao da će, ako pobijedi, biti predsjednik svih građana, a ako izgubi, svjestan odgovornosti koju snosi, da će podnijeti ostavku. Mi svi treba da podijelimo odgovornost, da se zahvalimo biračima za glasove koje su dali i da ustupimo mjesto drugima “, istakao je on i dodao da je Govedarica za njega predsjednik stranke u ostavci.

Bjelica smatra da sadašnje rukovodstvo SDS-a ne može provesti unutarstranačke izbore i da je potrebno formirati tim koji će to da uradi.

Govoreći o pozivu za zajedničko djelovanje srpskih predstavnika na nivou BiH, Bjelica je istakao da je Srpskoj potrebna stabilnost i da mora jedinstveno da nastupi u Sarajevu. U tom pogledu, kaže on, iz Beograda su stigli stavovi o približavanju i umanjivanju podjela, usmjereni ka jedinstvu i stabilnosti Republike Srpske.

“Ja sam nedavno razgovarao sa /predsjednikom Republike Srpske i novoizabranim srpskim članom Predsjedništva BiH/ Miloradom Dodikom i on je voljan za razgovore o pitanju zajedničkog djelovanja na nivou BiH, ali i u lokalnim zajednicama u kojima se osjeti potreba za saradnjom”, rekao je Bjelica.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!