Banjaluka

Nova trim staza od Venecije do Rebrovačkog mosta

Rekreativci će ove godine u Banjoj Luci dobiti još jednu trim – stazu, koja je će biti izgrađena uz obalu Vrbasa, na potezu od mosta Venecija do Rebrovačkog mosta, u okviru nastojanja Gradske uprave da se širom grada izgradi što više rekreativnih sadržaja.

Prema planovima Odjeljenja za komunalne poslove, nova staza, koji se nalazi na jednoj od omiljenih ruta sve brojnije rekreativne zajednice, biće duga oko 850 metara, sa predviđenom širinom od 1,8 metara. U skladu sa zahtjevima rekreativaca, ali i svjetskom praksom, staza će imati podlogu od malča, po uzoru na onu u Parku Mladen Stojanović.

– Očekujemo da će uskoro biti završena izrada idejnog rješenja nove staze, nakon čega ćemo raspisati javnu nabavku za izvođenje radova. Tender bi, ako sve bude teklo po planu, trebalo da bude raspisan u martu, tako da bi sami radovi mogli početi u aprilu – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Izgradnja rekreativnih sadržaja je jedan od veoma čestih zahtjeva naših sugrađana zbog čega je gradska administracija preduzela brojne aktivnosti kako bi se omogoćilo što više sadražaja za sportiste i rekreativce.

– Tokom ove godine, obnovićemo i podlogu na stazi za trčanje u Parku Mladen Stojanović, a izgradićemo i rasvjetu na neosvijetljenom dijelu te staze – dodao je Bilčar.

On je podsjetio da su u okviru strateškog plana za širenje rekreativnih sadržaja, tokom prošle godine na Banj brdu otvorene dvije pješačko-rekreativne staze, kao i trim staza u parku Mladen Stojanović

– U saradnji sa Šumskim gazdinstvom, uređena je i staza za šetnju i rekreaciju u Trapsitima, u dužini od 1,1 kilometar, a manja staza izgrađena je i uz obalu rječice Široke u Dervišima – zaključio je Bilčar.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!