Politika

Govedarica: Deklaracija HNS-a neprihvatljiva (VIDEO)

Hrvatski narodni sabor usvojio je danas Deklaraciju kojom se traže izmjene Ustava i Izbornog zakona. Deklaracija koju je usvojio Hrvatski narodni sabor i u kojoj se traže izmjene Ustava BiH je neprihvatljiva, kaže u izjavi za BN TV predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

“Ne mogu da se složim sa opservacijom koja definiše Republiku Srpsku kao jednu separatističku tvorevinu koja zagovara istupanje iz BiH, kako to deklaracija između ostalog govori i naprosto vam neko prišiva da ste vi ti koji pravite nestabilnost i nefunkcionalnost”, izričit je Govedarica.

Loading...

S druge strane, dodaje on, zagovaranje neke nove administrativno – teritorijalne cjelovitosti je u potpunosti neprihvatljivo. Ističe da na tekovinama Dejtona BiH jedino ima šansu i da je bilo kakvo ustavno preuređenje u pogledu dodatne federalizacije neprihvatljivo.

“Prema tome, pokušaj da na dejtonskim temeljima izgradimo “briselsku nadgradnju” u ovom segmentu je nemoguće”, kaže Govedarica.

Ipak, dodaje da ima dijelova deklaracije koji su prihvatljivi, a tiču se Izbornog zakona BiH, što se tiče konkretno odnosa između Bošnjaka i Hrvata kada je u pitanju legitimitet određenih izabranih predstavnika.

“To je pitanje koje treba rješavati Izbornim zakonom i mi ćemo uvijek pozdraviti dogovor između bošnjačke i hrvatske političke zajednice”, poručuje Govedarica.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!