Hronika

Na graničnom prelazu Gradiška zaplijenjeno 1.500 tableta apaurina

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH zaplijenili su 1.500 tableta apaurin na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Otkrivene su u kutiji od keksa ispod sjedišta prilikom granične kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Sanski Most – Kranjska Gora.

Loading...

U vezu s ovim događajem dovode se trojica državljana Bosne i Hercegovine koji su ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu “neovlašten promet opojnim drogama“.

Službenici JGP Orašje lišili su slobode S.B. (1998.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela “teška tjelesna ozljeda“ i “oduzimanje tuđe pokretnine“. Kontrolisan je pri ulasku u BiH na prelazu Orašje i predan službenicima Policijske uprave Tuzla.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška lišen je slobode Č.K. (1982.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela “oštećenje tuđe stvari“. Bh. državljanin predan je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na ulasku u BiH na prelazu Gradiška, službenici ove jedinice lišili su slobode E.Š. (1982.). Ustanovljeno je da bh. državljanina potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krivičnog djela “krađa“. Predan je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Izvor
radiosarajevo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!