Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Majka blizanaca čije fotografije su šokirale region: U šoku sam. Moja djeca nisu dobila potrebnu njegu

Majka blizanaca koji su završili u klinici “Fran Mihaljević”, a čije fotografije uznemirile javnost u regionu, optužuje osoblje bolnice za nemar.

U jednoj grupi na Facebooku objavljene su fotografije dvije bebe, blizanaca starih pet mjeseci koje se nalaze na liječenju u klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” u Zagrebu zbog rota virusa i gripe.

Navodi se da su bebe zavezane za krevetić i da leže u mokraći, a sve je potkrijepljeno fotografijama.

Kako javlja portal “Vijesti.hr”, riječ je o petomjesečnim dječacima, Filipu i Franu koji su prije 10 dana u kliniku primljeni zbog gripa.

Dječaci su u međuvremu dobili i rota virus, a majka im je u nedjelju otišla u posjetu jer, kao samohrana majka koja ima još jedno starije dijete s poteškoćama u razvoju, odnosno epilepsiju, nije mogla da bude s dječacima u bolnici sve vrijeme.

“Zatečeno stanje me šokiralo. Osobito kada sam vidjela guzu jednog djeteta. Smatram da moja djeca nisu dobila potrebnu skrb i da je stanje u kojem sam našla djecu posljedica nedovoljne brige, odnsno nemara i nepresvlačenja. Osim toga, smatram da nisu dovoljno mazali intimno područje kremicom. Pokušala sam to riješiti razgovorim sa sestrama ali nije išlo. Na poticaj drugih mama sam odlučila podijeliti s javnošću što se događa i da se ne ponovi”, kazala je za “Vijesti.hr” majka bebica.

Vezano za slučaj, ubrzo su se oglasili iz hrvatskog ministarstva zdravstva kratkim saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

“Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike. Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena”

Izvor
rtl.h
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button