Banjaluka

65.000 KM za podršku omladincima

Grad Banja Luka će ove godine pomoći omladinske organizacije sa ukupno 65.000 KM, koje će biti usmjerene za razne projekte u oblasti omladinskog organizovanja.

Prema gradskim propisima, za ova sredstva moći će aplicirati organizacije upisane u Omladinski registar, njih ukupno 31.

Kako su precizirali u nadležnom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport od ukupnog iznosa – 45.000 KM predviđeno je za sufinansiranje projekata omladinskih i organizacija za mlade putem javnog poziva iz oblasti koje su definisane u skladu sa Zakonom o omladinskom organizovanju.

-Sufinansiranje daje mogućnost svim zainteresovanim organizacijama koje ispunjavaju propisane zakonske uslove da predlože projekte, u cilju realizacije omladinske politike, a tiču se rješavanja problema mladih i zadovoljavanja njihovih potreba – naveli su iz odjeljenja koje i raspisuje Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade.

Pristigle projekte razmatra Komisija u skladu sa Pravilnikom o Javnom pozivu, uslovima i načinu vrednovanja projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade.

Grad sufinansira i pojedinačne programske aktvinosti omladinskih i organizacija za mlade u iznosima od 500 do 2.000 KM. Ova sredstva, u ukupnom iznosu od 10.000 KM, i ove godine biće dodijeljena na osnovu dostvljenih zahtjeva organizacija, koje takođe razmatra komisija u skladu sa važećim pravilnikom.

Kako su istakli, organizacije kojima su odobrena sredstva za projekte ili aktivnosti dužne su da, po realizaciji istih, dostave nadležnom odjeljenju narativni i finansijski izvještaj na propisanim obrascima, te opravdaju ista.

Za rad Omladinskog savjeta u ovoj godini predviđeno je 8.000 KM, a resorno odjeljenje je planiralo i 2.000 KM za jednokratne novčane pomoći za mlade od 15 do 30 godina.

Akcioni plan sufinansiranja omladinskih aktivnosti naći će se pred odbornicima na zasjedanju zakazanom za 6. februar ove godine.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!