Privreda

Niče nova poslovna zona kod „Jelšingrada“, u Ramićima već 15 investitora

Sa početkom predstojeće građevinske sezone, počeće uređenje građevinskog zemljišta za novu poslovnu zonu kod „Jelšingrada“, kako bi na ljeto bila spremna za ulazak prvih investitora, potvrđeno je u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje. Ovih dana uspješno je okončana javna nabavka i izaban je izvođač radova ovog posla, vrijednog oko 80.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić kazao je da će izvođač biti uveden u posao čim to dozvole vremenske prilike, kako bi lokacija bila pripremljena za prodaju i spremna za ulazak prvih investitora u drugoj polovini ove godine.

Loading...

Prema njegovim riječima, i za ovu novu poslovnu zonu, Grad će izgraditi svu neophodnu infrastrukturu.

– Parcele ćemo ponuditi investitorima putem javnih licitacija, kao što je bio slučaj i u Ramićima. Prioritetni sektor za investiranje biće privredna djelatnost – kazao je Laketić.

U planu je da se nova poslovna zona prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.

Ramići

U isto vrijeme, u okviru nastavka ulaganja Poslovne zone u Ramićima u planu je izgradnja potrebne infrastrukture kako bi ovaj prostor bio što uređeniji i investitori dobili što bolje uslove za rad. Grad planira, ove godine, u razvoj zone u Ramićima uložiti 400.000 KM.

S tim ciljem, uskoro će se ući u uređenje korita potoka Glogovac u zoni u Ramićima. Planirano je čišćenje i betoniranje ovog kanala, kako bi se maksimalno zaštitili investitori koji su uložili značajna sredstva za opremanje lokacija i nabavku opreme.

Osvrćući se na prošlogodišnji rad zone u Ramićima, Laketić je istakao da su zabilježena značajna ulaganja odnosno da su u zonu ušla tri nova inestitora dok je šest njih započelo realizaciju svojih aktivnosti.

Tokom 2018. godine prodajom pokretne i nepokretne imovine iz Poslovne zone Ramići, pribavljanjem pisanih ponuda i usmene licitacije, ostvareni su prihodi u iznosu od 1.46 miliona KM.

Prema podacima iz Poslovne zone, na ovoj lokaciji trenutno je aktivno 15 investitora koji su u različitim fazama kako izgradnje svojih privrednih objekata, tako i otpočinjanje proizvodnih procesa.

Prema raspoloživim podacima, investitori su do sada u izgradnju novih i sanaciju postojećih objekata uložili 7.8 miliona KM. Ukupan iznos investicija u opremu iznosi 1.28 miliona KM, a ukupan broj zaposlenih je 82.

Na ponudi investitorima, uz tri slobodne parcele koje će biti spremne tokom godine, u ovoj zoni je i velika proizvodna hala sa pripadajućim zemljištem i elektro-mašinskom opremom, procijenjene vrijednosti oko sedam miliona KM.

Ramićka ulica

Na narednom skupštinskom zasjedanju, pred odbornicima će se naći prijedlog da se ulica u Poslovnoj zoni u Ramićima nazove Ramićka ulica.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!