Društvo

Sindikat: Neće biti otpuštanja u lokalnim samoupravama

Na sastanku delegacije Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i pomoćnika ministra uprave i lokalne samouprave Nikole Kneževića i Slavice Lukić zaključeno je da neće biti otpuštanja zaposlenih u lokalnim samoupravama u Srpskoj.

Poslije dvočasovnog razgovora u Banjaluci zaključeno je i da će sadašnji Zakon o lokalnoj samoupravi Republike Srpske ostati na snazi još najmanje dvije godine, a da će se u tom periodu, uz aktivno učešće predstavnika granskog sindikata, donijeti njegove izmjene i dopune, saopšteno je iz Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske.

Dogovoreno je i da će se uz aktivno učešće predstavnika ovog sindikata do kraja ove godine donijeti izmjene i dopune Zakona o državinim službenima Republike Srpske, kao i Zakona o platama Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno i da će biti nastavljeni pregovori predstavnika Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i Ministarstva.

Delegaciju Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske predvodio je predsjednik Branko Zelenović.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!