Politika

Članovi prijedorskog SDS-a uputili otvoreno pismo Govedarici

Članovi prijedorskog SDS uputili su otvoreno pismo predsjedniku stranke Vukoti Govedarici o kome traže da prestane rastjerivati dugogodišnje članove iz stranke i dezintegraciju partije, te omogući sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS Prijedor.

“Gospodine Predsjedniče SDS Republike Srpske, Vašom odlukom od prije dvije godine o raspuštanju GO SDS-a Prijedor, započet je proces dezintegracije, uključujući i SDS u Prijedoru. Od tada pa do danas najmanje pet pisanih zahtjeva smo Vam slali, sa ciljem da se sastanete sa deset najboljih predsjednika MO SDS-a u Prijedoru , a Vi ste to svaki put odbili,” navode članovi SDS-a u otvorenom pismu Govedarici.

Loading...

Kako stoji u pismu, nerad i nered novoizabranog rukovodstva u Prijedoru (nije formirani Izvršni odbor ni do danas niti ostala tijela Stranke) je doveo do izuzetno slabih rezultata na zadnjim parlamentarnim izborima.

“Iz toga razloga 170 članova Skupštine SDS-a Prijedor je svojim potpisima tražilo sazivanje vandredne skupštine SDS-a u Prijedoru, Vi ste bili pozvani, ali, kao i do sada, Vi ste to ignorisali. Vanredna skupština je održana 13.01.2019.god i shodno statutarnim ovlaštenjima smijenila dotadašnjeg Predsjednika Gradske organizacije Srpske demokratske stranke u Prijedoru, raspustila Gradski odbor stranke i izabrala Komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-a u Prijedoru. O odlukama donesenim na toj skupštini ste upoznati, nakon čega ste pozvani da se razgovara o daljnoj konsolidaciji SDS-a u Prijedoru. Vi ste to odbili i izrekli mjeru isključenja iz SDS-a Sveti Kremenoviću, koji je predsjedavao vandrednom skupštinom SDS-a, jer je bio zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru,” navedeno je u pismu.

Članovi SDS-a iz Prijedora dodaju da je Govedarica ovim svojim potezom prećutno podržao smijenjenog predsjednika GO SDS-a Prijedor, koji sada neutemeljeno sjedi u kancelariji Predsjednika SDS-a Prijedor, koristi stranački pečat i prostorije na samovoljan način i obmanjuje javnost kako on nije smijenjen.

“Sve ovo, Vaše ponašanje i ponašanje gospodina Milana Tubina rastjeruje poštene dugogodišnje čklanove SDS-a u Prijedoru. Tražimo od Vas da novoformiranoj Komisiji za sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u Prijedor omogućite korištenje zvaničnih prostorija stranke u Prijedoru (dovoljno je da uputite dopis u kancelariju stranke). Takođe Vas i dalje pozivamo na razgovor, ovaj put sa članovima pomenute Komisije,” navedeno je u otvorenom pismu.

“Tražimo da pokrenete aktivnost na sprovođenju redovnih unutarstranačkih izbora u SDS-u Republike Srpske, u čije izborne termine bi se uključila i Komisija za sprovođenje unutarstranačkih izbora SDS-a Prijedor. Pozivamo Vas da pozovete sve simptizere SDS-a i članove SDS-a da se uključe u unutarstranačke izbore i da se tako prekine sa rasipanjem članstva i simpatizera SDS-a,” apeluju članovi SDS-a Prijedor, njih 557, koji su potpisali peticiju upućenu Govedarici.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!