Kultura

Kultura u predgrađu: Predstave za djecu u Debeljacima, Verićima, Dragočaju i Ljubačevu

Lutkarskom predstavom „Crvenkapa“ Dječijeg pozorišta Republike Srpske, koja će biti igrana danas (utorak, 5. februar) u 11.00 i 13.00 časova u društvenom domu u Debeljacima, počeće realizacija projekta decentralizacije pozorišne umjetnosti za djecu na teritoriji Banje Luke.

Dječije pozorište Republike Srpske narednih dana gostovaće i u društvenim domovima drugih prigradskih i seoskih naselja – Dragočaju, Verićima i Ljubačevu.

Loading...

– Interaktivne predstave Dječijeg pozorišta idealne su za edukaciju djece i upoznavanje nove publike sa pozorištem jer se u njima, kroz interakciju sa glumcima, angažuje i publika, te njihova do tada pasivna uloga posmatrača poprima novu, aktivnu dimenziju i zahtijeva potpuni angažman – intelektualni i fizički, emotivni i duhovni – kažu u Dječijem pozorišteu RS.

Kako je planirano, za početak će u prigradskim naseljima biti odigrano osam predstava, po dvije u svakom od navedenih društvenih domova, dodaju iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

U društvenom domu u Ljubačevu djeca će moći vidjeti predstavu „Crvenkapa“ u četvrtak 7. februara, dan kasnije predstava će biti igrana u društvenom domu u Verićima, dok će u Dragočaju predstava biti izvedena u martu ove godine. Termini predstava u svim naseljima su u 11.00 i 13.00 časova.

Grad Banja Luka je podržao ovaj projekat putem javnog poziva.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!