Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Đoković preko Štrufa do drugog kruga Australijan opena

Srpski teniser Novak Đoković krenuo je u odbranu titule na Australijan openu teže od očekivanog. Nijemac Lenard Štruf ga je namučio do pobjede, naročito u prvom setu, ali je drugi teniser svijeta slavio na kraju sa 3:1 (7:6, 6:2, 2:6, 6:1)

Imao je Đoković prednost u prvom setu od 5:2 i činilo se da će lako da povede sa 1:0. Međutim, Nijemac je napravio brejk, pa odbranio svoj servis gem i smanjio razliku na 5:4 što je dovelo duel u egal. Odličan je Štruf bio i u novom gemu: osvojio ga je bez izgubljenog poena i izjednačio 5:5, što nije bilo po volji Novaku.

Nastavio je Đoković sa svojim odličnim servisom, poveo 30:0, pa asom i sa 40:0, ali je potom izbacio lopticu u aut (40:15) i iskortistio tek drugu gem loptu kojom je prekinuo osvajački niz Nijemca – 6:5.

Nije se Štruf predavao. Poveo je sa 30:0, Novak je smanjio na 30:15, Nijemac je osvojio i novi poen 40:15, pa osvojio i sljedeći za izjednačenje 6:6 i ulazak u taj-brejk. Prvi set je do taj-bejka trajao 42 minuta.

Naljutio se Novak. Poveo je sa 3:0 u taj-brejku, ali je izgubio četvrti poen neiznuđenom greškom 3:1. Brzo se vratio 4:1. Međutim, Štruf se iznova približio Đokoviću 4:3, a potom i na 5:4 – Novak je sam pravio greške.

Imao je Novak dvije set lopte pri rezultatu 6:4 u taj brejku i iskoristio je drugu – 7:6 (7:5). Taj-brejk su igrači osam minuta.

Drugi set je Đoković počeo sigurnije, ali je i Štruf bio na nivou igre u svojim servis gemovima. Novak je poveo sa 3:1, a Nijemac je smanjio na 3:2 gemom u kom je izgubio samo jedan poen.

E onda je Novak počeo da se koncentriše i zaigrao. Osvojio je svoj servis gem za 4:2, a potom napravio i brejk oduzevši gem protivniku bez izgubljenog poena – 5:2. U svom servis gemu drugi teniser sveta je poveo sa 40:0, zatim ga je Nijemac namučio i uzeo mu dva poena, ali je Novak uspio da osvoji gem, a sa njim i set – 6:2. Drugi set je trajao duplo kraće od prvog.

U trećem setu dominirao je Štruf, a uzbuđenje u njegovoj loži bilo je na vrhuncu. Nijemac je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Imao je Đoković svoje šanse, ali ih nije koristio kako ume što ga je koštalo “agonije”… Novi brejk je Štrufa doveo do razlike od 4:2 i na krilima prednosti Nijemac je osvojio i treći 5:2, pa i četvrti set za redom što mu je donijelo i osvajanje trećeg seta – 6:2.

A onda, u četvrtom setu, Novak kao da se naljutio. Silovito je osvajao gemove i na kraju uzeo set sa 6:1 što mu je donijelo i prvu pobjedu u odbrani titule.

(novosti.rs)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button