Politika

Bjelica: Nazivati ljude ustašama u Hercegovini bljutavo i nevaspitano

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica u svom tekstu objavljenom na sajtu www.milovanbjelica.net, napisao je da se u domaćoj politici pojavio neki novi trend kao vid estradizacije političkog života “odgovor na odgovor” ili “reagovanje na reagovanje”.

“Opet, na neke stvari zbog suda istorije čovjek ne smije ostati nijem. U vremenima rasula, tokom formiranja institucija Republike Srpske, očuvali smo jedinstveno biće srpskog naroda. Nismo dozvolili revenšizam na koji su pojedine usijane glave bile spremne nad porodicama koje su pripadale partizanskom pokretu u narodnooslobodilačkoj borbi, a zamislite onda koliki je skandal kada narodni poslanik u miru poziva na takvu vrstu revanšizma i to nad ljudima čiji je sugrađanin, sunarodnik i koga od njih dijele ili bi trebalo da je tako, samo politička uvjerenja. Pri tom on je bio na listi Srpske demokratske stranke, da slučaj bude još teži i gori i da teško padne i meni i svima nama koji smo u stranci od početaka i koji smo tu vrstu priče i sukoba devedesetih godina uspješno spriječili”, rekao je Bjelica.

Loading...

Bjelica kaže da nazivati ljude ustašama u Hercegovini nije samo politički nekorektno, nego da to nije ni ljudski, a ni moralno, bljutavo je i nevaspitano.

“Pri tom kada znamo da je taj koji to čini istoričar, pokazuje jedno moralno ništavilo i beznađe u koje ostrašćeno upada, a sve sa punim ustima ‘morala, pravde i časti’ o kojoj olako govori, ali očigledno malo ili nimalo zna”, dodao je BЈelica.

On je naglasio da bi poslanik SDS-a, a tako stoji ispred imena Nebojše Vukanovića, trebalo bi da plati kaznu i zbog govora mržnje u medijima, ali i zbog narušavanja ugleda Srpske demokratske stranke.

“Smatram da je to potpuno primjereno s obzirom na štetu koju nanosi stranci od koje se ograđuje, a kojom se koristi”, ističe Bjelica.

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica komentarisao je i izjavu potpredsjednika te stranke Dragana Ćuzulana, koji je iznio uvrede na račun vlasti u Srbiji i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, nazivajući srpsku vlast u Beogradu režimom, a Vučića lažovom i manipulatorom.

“Gotovo u isto vrijeme jedan drugi njegov sugrađanin, pri tom i član i ne samo član, već jedan od potpredsjednika Srpske demokratske stranke Dragan Ćuzulan predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića naziva lažovom i manipulatorom, a vlast u Srbiji režimom. Određuje ko ima pravo da ima mišljenje i političke stavove, a ko ne, te govori šta i kako bi trebala da radi crkva. Pravi diktatorski maniri i stavovi, srećom po sve nas, bez političke snage, kako će po svemu sudeći i ostati. Tako da mi u Hercegovini i SDS-u nećemo imati diktatora. To što svako ima svoj stav je u redu, u redu je što ga iznosi javno, ali što time pravi problem SDS-u, što otežava potencijalnu saradnju sa vlastima u Srbiji, što je pozicija na kojoj je, a to je potpredsjednik stranke, to onda ima drugu dimenziju, tu bi svako kod sebe trebao odstraniti isključivost i ostrašćenost”, istakao je on.

Bjelica ističa da Ćuzulan očigledno ništa nije naučio iz primjera podrške Borisu Tadiću na predsjedničkim izborima u Srbiji.

“Ko goda da je na vlasti u Srbiji, Srbija i Republika Srpska moraju da srađuju i da dijele zajedničku odgovornost za srpski narod, tu niti ima dileme niti bilo kakvog ‘ali’. Međutim kada se prisjetimo riječi predsjednika stranke Vukote Govedarice da mu je drago što nije pobijedio na izborima, jer da je pobijedio, Beograd, odnosno Vučić bi ga primorao na koaliciju sa Dodikom i na formiranje srpskog bloka u BiH, onda su nesuvisle izjave gospodina Ćuzulana mnogo jasnije”, ističe Bjelica.

Bjelica dodaje da se i to mijenja, da su riječi ponovo pogažene i da sada i gubitnik pokušava da postane “srećni gubitnik”.

“Razgovor i saradnju sada ne isključuje. Izgleda da su da bi do toga došli bile potrebne sve one naše polemike i političke rasprave i da je to bila svojevrsna škola politike, kroz koju je morao da prođe. Samo svaka škola se plaća, a posebno životna i to će da shvate nakon unutarstranačkih izbora”, zaključio je Bjelica.

Boračka organizacija Sarajevsko-romanijske regije, odnosno predsjednik ove oranizacije Goran Šehovac osudio je izjave potpredsjednika SDS-a Dragana Ćuzulana i traži od ove stranke da se ogradi od njegovih izjava, te da kažu da to nije zvanični stav stranke.

Izvor
milovanbjelica.net
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!