Hronika

Nudile pomoć pa zaključivale ugovore o kreditu i “smuvale” 655.604 KM

Bivše kreditne službenice u filijali jedne mikrokreditne organizacije u Šipovu Dragana Balać (39) iz tog grada i Radosava Savić (39) iz Banjaluke optužene su da su, nudeći humanitarnu pomoć, prevarile 84 osobe s kojima su zaključile lažne ugovore o kreditu teške 840.000 KM.

Prema optužnici, Balaćeva i Savićeva su od novembra 2012. do maja 2013. sa građanima slabijeg imovnog stanja sa teritorije Šipova i Mrkonjić Grada zaključile ugovore o kreditu lažno im prikazujući da se radi o humanitarnoj pomoći.

Loading...

Tvrdile su da će dobiti između 350 do 700 KM pomoći i to neće morati vraćati. Balaćeva je radila kao službenica, a Savićeva kao direktorica u mikrokreditnoj organizaciji.

Lakovjernim građanima tvrdile su da organizacija iz Sarajeva daje novac socijalno ugroženim kategorijama i nezaposlenima. Po osnovu lažnih ugovora stečajni upravnik je oštećenima slao opomene zbog neplaćanja rata kredita, zahtijevajući isplatu kredita u cjelosti.

U optužnici se navodi da su optužene na ovaj način za sebe pribavile imovinsku korist od 655.604 KM. Optužnicu protiv njih potvrdio je Osnovni sud u Mrkonjić Gradu.

Izvor
glassrpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!