Društvo

Policija u Banjaluci zabranjuje bilo kakve skupove, ali građani ne odustaju

Građani Banje Luke okupljeni u grupi “Slobodni građani” zatražili su od MUP-a RS da im odobri održavanje dva javna skupa 16. i 23. februara.
U zahtjevu se navodi kako će građani organizovati šetnje na potezu Trg Krajine – Narodno pozorište RS – Trg Krajine.

Kao razlog skupa navedeli su podršku slobodnom kretanju i okupljanju građana, čija su ljudska prava ugrožena neosnovanim zabranama kretanja i okupljanja MUP-a RS, piše Klix.

Loading...

– Nije predviđeno zaustavljanje saobraćaja niti je skup klasičnog tipa za koji je potrebno osigurati prisustvo drugih organa – stoji u zahtjevu.
Predviđeno je da će se okupiti oko 100 građana.

Organizatori su poručili Banjalučanima da se pridruže, ali su ih upozorili i da nakon termina od 18:30 do 19:30, zadržavanje u gradu nije dozvoljeno u grupama većim od troje.

Grupa “Slobodni građani Banje Luke” je u subotu, 09. februara, organizovala šetnju gradom koju je pratio veći broj policajaca koji su konstantno pozivali prisutne da se raziđu ukoliko ne žele biti privedeni u policijsku stanicu. Onemogućili su im dalje kretanje, a kada su se građani razišli, legitimisali su nekolicinu osoba koje su se zadržale ispred Narodnog pozorišta RS.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!