Banjaluka

Dogs Trust Škola za pse završava uspješno gostovanje u Banjaluci

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u srijedu, 13.2.2019. godine organizovalo media događaj u povodu uspješnog završetka gostovanja svog besplatnog Programa edukacije vlasnika i obuke pasa, Škola za pse, u Banjaluci.

Dogs Trust Škola za pse je program za edukaciju vlasnika i obuku pasa, i primarno je locirana u Kantonu Sarajevo, a od prošle godine, počevši s Livnom, organizuje petosedmično gostovanje njenog stručnog tima u drugim regijama djelovanja Fondacije Dogs Trust.

Loading...

Za gostovanje u Banjaluci koje je počelo 14.1.2019. godine, a u skladu sa dostupnim vremenom, obuku će uspješno završiti 90 kandidata, a upravo neki od njih su na događaju demonstrirali šta su sve uz mentorstvo stručnih instruktora naučili i oni i njihovi ljubimci.

Glavni instruktor Škole za pse, Mirza Jalovčić, potvrdio je da je cijeli tim izuzetno zadovoljan rezultatima koje su postigli kandidati u Banjaluci, kako vlasnici, tako i njihovi psi! “Treba držati na umu da ipak trajni rezultati zavise isključivo od dosljednosti i upornosti vlasnika. Najvažnije je biti uporan i dosljedan u korištenju metoda nagrađivanja i svakodnevno vježbati komande prema našim uputama”, rekao je Jalovčić.

Metode, procedure i standardi koje koristi Škola za pse u BiH identične su onima koje se koriste u brojim Školama za pse koje Dogs Trust vodi širom Velike Britanije, a koje su zasnovane na dugogodišnjem naučnom istraživanju. Prednost obuke po principu pozitivne motivacije je to što vlasnik svog psa nauči da asocira zadatu komandu s nečim što je ugodno i za njega, pa nasuprot metodama kažnjavanja koje su zasnovana na strahu, stvara pozitivnu i jaku vezu između vlasnika i psa.

Svi programi sveobuhvatne podrške Fondacije Dogs Trust u BiH kreirani su tako da podupru efikasno, zakonsko i humano rješavanje problema napuštenih pasa, a Škola za pse direktno podupire zakonski Sistem za upravljanje populacijom pasa kroz prevenciju napuštanja pasa, što je i glavni izvor pasa na ulicama. O svim besplatnim programima Fondacije Dogs Trust, saznajte više na www.dogstrust.ba, a korisne resurse, uključujući serijal “Obuka bez muke za Dogs Trust cuke” koji govori upravo o obuci pasa po principu pozitivne motivacije, pronađite na YouTube kanalu Dogs Trust BiH!

Izvor
Avaz
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!