Sport

Ništa ljepše od punog “Borika”

Nošeni podrškom više od 2.500 navijača rukometaši Borac m:tela još jednom su savladali Švijesu (23:22), pa će na žrijebu u utorak čekati protivnika u četvrtfinalu Čelendž kupa.

Međutim, prije priče o potencijalnim rivalima, jak utisak na sve koji su subotnje veče proveli u “Boriku” ostavila je atmosfera koja nije dostigla ovakav nivo još od kvalifikacija za Ligu šampiona 2015. godine. Baš kao i rukometaši i navijačima su evropske utakmice nešto posebno, pogotovo kada se nižu pobjede… Borac je ušao među osam najboljih u trećem po jačini evropskom takmičenju poslije 14 godina, što se moglo naslutiti poslije prvog meča u Litvaniji i zalihe od 13 golova, ali su se momci potrudili da još jednom pobjedom zahvale svojim navijačima.

Trener Mirko Mikić nije baš planirao da potroši nosioce igre u tolikoj mjeri, ali je želio pobjedu do koje su Banjalučani stigli golom Stefana Miljkovića u finišu. Švijesa je pokazala da razlika u prvom meču nije realna iako je Borac mogao da ranije prelomi meč i izbjegne neizvjesnu završnicu. Kriza u napadu domaćih nastala je sredinom drugog poluvremena kada su Litvanci promijenili odbranu i dublje izlazili na bekove, ali se na kraju sve dobro završilo.

– Najteže je kada igrate unaprijed dobijene utakmice. Morali smo da izvučemo dodatni motiv, možda smo malo više opteretili nosioce igre, ali se radujem pobjedi – rekao je Mikić.

Golman Bojan Ljubišić ponovo je bio jedan od najboljih zaustavivši 11 šuteva, a dobar je u finišu meča bio i Arman Beširević. U napadu su najraspoloženiji bili Dejan Unčanin i Miljković sa po četiti gola, dok su Miloš Nježić i kapiten Đorđe Ćelić postigli po tri. Dobar posao ponovo je odradila odbrana, koja je još jednom zaustavila najopasnijeg beka Švijese Karolisa Antanavičijusa, pa je ponovo najefikasniji bio desno krilo Valdas Drabavičijus sa osam golova.

– Malo smo opuštenije ušli u utakmicu, ali kako je vrijeme odmicalo morali smo da pojačamo. I oni su odigrali dosta bolje, napravili su nam problem promjenom odbrane, ali je na kraju sve ispalo dobro. Imali smo i malo sreće, drago mi je što smo pobijedili, jer nema ništa ljepše nego igrati pred punim “Borikom”. Zahvalio bih publici i nadam se da će nastaviti da dolazi u ovolikom broju – rekao je Ćelić.

– Nema više loših ekipa, sve su sigurno jake, neke sam i gledao. Arendal je dobio Dinamo Viktor sa šest razlike, pa izgubio devet… Ponovo bih izdvojio CSM Bukurešt koji je nivo više u odnosu na sve ostale, možda ne za Ligu šampiona, ali svakako za Kup EHF – rekao je Mikić.

Žrijeb je u utorak u podne, a evropska kuća rukometa će neposredno pred izvlačenje odrediti nosioce. Odmah će biti poznati i potencijalni parovi polufinala. Prvi mečevi četvrtfinala na programu su 23. marta, a revanši sedam dana kasnije.

Prije tih utakmica Borac čeka još mnogo posla, a niz od osam pobjeda već sutra pokušaće da im prekine Sloga u revanš meču četvrtfinala Kupa BiH. Banjalučani u Doboj nose zalihu od četiri gola.

Izvor
glassrpske
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!