Privreda

Čašćenje povodom statusa grada: Načelnik Gradiške naručio limuzinu vrijednu 140.000 KM

Uz dobijanje buduće funkcije gradonačelnika Gradiške Zoran Adžić smatra da ga građani trebaju počastiti luksuznom limuzinom od čak 140.000 KM. Istovremeno, Adžić je mišljenja da inspekcija i Civilna zaštita u toj, još uvijek opštini, zaslužuju nove automobile oko pet puta manje vrijednosti, od 25.000 do 38.000 KM.

Zoran Adžić je tender za kupovinu ukupno osam automobila raspisao 14. februara, ukupne vrijednosti 298.800 KM bez PDV-a. Kada se uračuna porez, građane Gradiške automobili će koštati 349.596 KM.

Loading...

Adžić traži da vozilo namijenjeno njemu bude AA limuzina, kategorije M1, proizvedeno ove godine, s pogonom na četiri točka i crne boje.

Odredio je opseg dužine, širine, međuosovinskog rastojanja i zapremine gepeka, što su najčešće karakteristike koje se propisuju u tenderskoj dokumentaciji kada se unaprijed isključuje konkurencija i nabavlja određena marka automobila.

Zahtijeva Adžić i da vozilo bude bogato opremljeno i da, između ostalog, ima integrisanu navigaciju sa multifunkcionalnim prikazom u boji i informacioni sistem, board kompjuter u boji, grijanje prednjih sjedišta i njihovo elektronsko podešavanje sa lumbarnom podrškom… Tu su i kožni volan s komandama, električno otvaranje i zatvaranje gepeka, termoizolaciona stakla…

Za razliku od svog automobila koji treba da ima automatsku klimu sa višezonskom regulacijom, tri vozila za službenike opšte uprave i za inspekciju treba da imaju manuelni klima uređaj i drugu standardnu opremu.

Dva vozila za Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i Odjeljenje za privredu i poljoprivredu treba da budu terenska – SUV, s putnim računarom, ali i ISOFIX-om (sigurnosno učvršćivanje dječje sjedalice).

Automobil za civilnu zaštitu takođe treba da bude terenski – SUV, 4×4, s ECO funkcijom štedljive vožnje, kodiranom blokadom paljenja…

Adžić je limuzinu, osim sebi, namijenio i Razvojnoj agenciji, i to sivu metalik, s isključivo trokrakim volanom, hromiranim unutrašnjim detaljima, putnim kompjuterom, pripremom za telefon…

Posebno je napomenuto da ponuđena vozila moraju imati svu zahtijevanu opremu.

Automobili treba da budu isporučeni u roku od tri mjeseca, a biće plaćena putem lizinga na 60 rata, sa učešćem od 15 odsto od bruto vrijednosti vozila.

Zoran Adžić se na telefonoske pozive novinara Capitala nije javljao.

Opština Gradiška trebalo bi uskoro da dobije status grada. Nacrt zakona koji to propisuje već je prošao proceduru u Narodnoj skupštini RS.

Izvor
Capital / Svjetlana Šurlan
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!