Kultura

Javni poziv MSURS umjetnicama za izložbu u Galeriji Plus

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSURS) poziva umjetnice da u okviru prodajne izložbe Ženski bazar u Galeriji Plus predstave svoje radove.

Javni poziv se odnosi na umjetnice koje stvaraju u okviru likovne, vizuelne i primijenjene umjetnosti, da do 28. februara donesu svoje radove u Galeriju Plus za izložbu prodajnog karaktera koja će se realizovati od 8. marta do 27. maja 2019. godine.

Loading...

„Činjenica je da tržište umjetničkih djela na prostoru BiH nije razvijeno i da mnoge žene koje se deklarišu kao samostalne umjetnice nemaju mogućnost da žive od svog rada, niti da ga na adekvatan način prezentuju publici i ponude na prodaju. Ova izložba ima za cilj da potencira pitanje umjetničkog tržišta, pozicije žena unutar njega, načine promocije i prodaje radova ženskih autora i poboljšanje njihovog statusa“, saopštili su iz Muzeja i dodali da je izložba dio projekta Percepcije koji se realizuje u saradnji sa British Council-om u okviru koje će biti predstavljene najznačajnije britanske umjetnice zajedno sa djelima umjetnica iz kolekcije MSURS.

Radove je potrebno dostaviti u Galeriju Plus, Srpska ulica 10 – 12, u periodu od 12 do 16 časova.

Svi radovi dospjeli putem Javnog poziva biće selektovani od strane stručnog tima kustosa MSURS i izloženi u okviru izložbe Ženski bazar u Galeriji Plus

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!