Privreda

Narodna skupština raspisala tender za nabavku automobila vrijednosti 417.000 KM

Narodna skuština Republike Srpske raspisala je danas tender za nabavku osam novih automobila za potrebe kabineta predsjednika, potpredsjednika, poslaničkih klubova i skupštinske službe, čija je vrijednost 417.000 KM.

Svi automobili, koji se ovom nabavkom zamjenjuju, stari su više od deset godina i prešli su više od 200.000 kilometara, a troškovi njihovih popravki su veliki, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Loading...

Službeni automobil “audi A8” u kabinetu predsjednika Narodne skupštine kupljen je prije 12 godina, a prešao je 310.000 kilometara, a “audi A6” prešao je 320.000 kilometara.

Kabinet predsjednika koristi i automobil “reno klio”, koji je kupljen prije 14 godina i prešao je 290.000 KM, dok je automobil “reno laguna”, koji koristi potpredsjednik Narodne skupštine, kupljen 2008. godine i prešao je 330.000 kilometara.

Zbog starosti, nezbezbjednosti i stalnih kvarova biće zamijenjena dva automobila koja su koristili klubovi poslanika.

Riječ je o automobilu “reno laguna”, koji je Klub SDS-a koristio od 2009. godine i prešao je 430.000 kilometara i o automobilu “reno megan”, koji je od 2008. godine koristio Klub SNSD-a, a prešao je 310.000 kilometara.

Biće zamijenjen i automobil koji koristi služba Narodne skupštine, a riječ je o “reno meganu” koji je kupljen 2008. godine, a do sada je prešao 320.000 kilometara.

Na popravke ovih automobila u prošloj godini protrošeno je 27.821 KM, što ih pored toga što su nebezbjedni, čini nerentabilnim i skupim za održavanje zbog stalnih kvarova.

Osim sedam automobila kojima se zamjenjuje stari vozni park, raspisan je tender i za automobil za potrebe poslanika, budući da je u desetom sazivu Narodne skupštine došlo do povećanja broja poslaničkih klubova koji imaju pravo na korištenje automobila.

– Narodna skupština Republike Srpske više od deset godina nije obnavljala vozni park, a u protekle tri godine kupljen je samo automobil za potrebe službe Narodne skupštine. Svi automobili koji se zamjenjuju biće ponuđeni na prodaju na licitaciji, a novac uplaćen u budžet Republike Srpske – dodaje se u saopštenju.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!