Društvo

Potpuno obustavljen saobraćaj na putu Karanovac – Crna Rijeka

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj je potpuno obustavljen, zbog sanacije odrona, i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona, posebno na dionicama Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača-Rogatica.

Loading...

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija nesmetano, po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature ima poledice u višim predjelima i preko prevoja.

Zbog rekonstrukcije rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene”, od 7.30 do 17.00 časova biće izmjena u saobraćanju na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluk do 30. aprila izmijenjen je režim saobraćanja, odnosno na mjestu izvođenja radova saobraća se dvosmjerno.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani.

I na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, a obavezno je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, kod raskrsnica ulica Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. Izmjena će trajati do 31. marta.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!