Kultura

Svi “Oskari” biće dodijeljeni uživo

Organizatori svečanosti dodjele filmske nagrade “Oskar” odustali su od namjere da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama tokom televizijskog prenosa 24. februara nakon što su se tome usprotivili poznati holivudski reditelji, glumci i drugi filmski radnici.

Akademija za filmsku umjetnost i nauku saopštila je da je primila povratne informacije od svojih članova i da će sve 24 nagrade biti predstavljene u direktnom prenosu.

Ranije ove nedjelje, Akademija je objavila da će “Oskari” za najbolju fotografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru biti predstavljeni tokom reklama televizijskog prenosa dodjele, a govori dobitnika biti emitovani kasnije.

Cilj je bio da prenos dodjele “Oskara” bude kraći i privuče publiku budući da je gledanost prošlogodišnje ceremonije dostigla najniži nivo. Ali, u otvorenom pismu, koje su potpisali reditelji Martin Skorseze i Spajk Li, glumci Robert de Niro i Džordž Kluni, kao i više od 50 drugih poznatih holivudskih imena, Akademija je kritikovana da te važne zanate u filmskoj industriji stavlja u podređeni položaj i vrijeđa profesionalce koji se bave tim poslovima.

To nije jedini problem ovogodišnjih “Oskara”. Naime, zbog nedavnog skandala sa Kevinom Hartom, nakon punih trideset godina “Oskari” neće imati jednog voditelja nego će ga zamijeniti nekoliko voditelja. Čak trinaest poznatih ličnosti ove godine će biti u ulozi voditelja na ceremoniji dodjele ove prestižne filmske nagrade. Među njima su: Kris Evans, Tina Fej, Dženifer Lopez, Šarliz Teron i drugi.

Na ceremoniji se dodeljuju “Oskari” u ukupno 24 kategorije. Organizatori su se obavezali da će skratiti dodjelu za 40 minuta, na ukupno tri sata.

Na ovogodišnjoj dodjeli “Oskara” u nekoliko kategorija dominiraju filmovi “Roma” i “Miljenica”, sa po deset nominacija, a u kategoriji za najbolji film, pored pomenutih, nominovani su i: “Crni član KK klana”, “Čovjek iz sjene”, “Zvijezda je rođena”, “Boemska rapsodija”, “Zelena knjiga” i “Crni panter”.

Izvor
glassrpske
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!