fbpx
Kultura

Predstava „Kako su postale ružne reči“ u Kolima

Predstava „Kako su postale ružne reči“ Gradskog pozorišta “Jazavac” u četvrtak će biti odigrana i u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Kolima, sa početkom u 10 časova. Riječ je o projektu “Kultura u predgrađu”, zahvaljujući kojem mališani imaju priliku besplatno da pogledaju predstavu u svom naselju.

„Pozivamo sve mališane i njihove roditelje iz Kola i okoline koji vole pozorište ali i sport i zdravu ishranu da dođu sat vremena ranije jer ih očekuju dodatni sadržaji prije predstave. Prateći sadržaji su predavanja, radionica, edukacija na temu značaja zdrave ishrane i bavljenja sportom od ranog djetinjstva te učenja djece lijepom i kulturnom ponašanju u javnim ustanovama. Ulaz na predstavu i prisustvo pratećim sadržajima je besplatno“, saopštili su iz „Jazavca“.

Loading...

Direktor OŠ “Petar Kočić” Dubravka Bosančić izrazila je zadovoljstvo time što će predstava biti odigrana sutra u njihovoj školi.

– Nama su takve aktivnosti i više nego potrebne kako bi i djeca sa ruralnih područja mogla da vide dio kulture koja je dostupna njihovim vršnjacima u gradu. Naši učenici se raduju ovoj predstavi i to je pravi događaj kako za njih tako i za cijelu školu – kazala je Bosančić.

I Savjet Mjesne zajednice Kola pozdravlja dolazak pozorišta u njihovo naselje.

– Svi takvi događaji koji imaju za cilj okupljanje mještana Kola su dobrodošli, a posebno ovi koji se odnose na najmlađe – kazao je predsjednik Savjeta MZ Kola Petar Marić.

Projekat „Kultura u predgrađu“ realizuje se od novembra 2018. godine do marta 2019. godine u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u saradnji sa Gradom Banja Luka.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je približiti djeci Banje Luke u ruralnim područjima pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište te predstavljanje kulture, kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja.

Tako će djeca predškolskog i školskog uzrasta koja žive u mjesnim zajednicama Krupa na Vrbasu, Potkozarje, Kola i Dragočaj imati priliku da besplatno pogledaju predstave Juhu scene Gradskog pozorišta Jazavac i da učestvuju u edukativnim predavanjima i radionicama prije početka predstave.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!