Kultura

Predstava „Kako su postale ružne reči“ u Kolima

Predstava „Kako su postale ružne reči“ Gradskog pozorišta “Jazavac” u četvrtak će biti odigrana i u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Kolima, sa početkom u 10 časova. Riječ je o projektu “Kultura u predgrađu”, zahvaljujući kojem mališani imaju priliku besplatno da pogledaju predstavu u svom naselju.

„Pozivamo sve mališane i njihove roditelje iz Kola i okoline koji vole pozorište ali i sport i zdravu ishranu da dođu sat vremena ranije jer ih očekuju dodatni sadržaji prije predstave. Prateći sadržaji su predavanja, radionica, edukacija na temu značaja zdrave ishrane i bavljenja sportom od ranog djetinjstva te učenja djece lijepom i kulturnom ponašanju u javnim ustanovama. Ulaz na predstavu i prisustvo pratećim sadržajima je besplatno“, saopštili su iz „Jazavca“.

Direktor OŠ “Petar Kočić” Dubravka Bosančić izrazila je zadovoljstvo time što će predstava biti odigrana sutra u njihovoj školi.

– Nama su takve aktivnosti i više nego potrebne kako bi i djeca sa ruralnih područja mogla da vide dio kulture koja je dostupna njihovim vršnjacima u gradu. Naši učenici se raduju ovoj predstavi i to je pravi događaj kako za njih tako i za cijelu školu – kazala je Bosančić.

I Savjet Mjesne zajednice Kola pozdravlja dolazak pozorišta u njihovo naselje.

– Svi takvi događaji koji imaju za cilj okupljanje mještana Kola su dobrodošli, a posebno ovi koji se odnose na najmlađe – kazao je predsjednik Savjeta MZ Kola Petar Marić.

Projekat „Kultura u predgrađu“ realizuje se od novembra 2018. godine do marta 2019. godine u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u saradnji sa Gradom Banja Luka.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je približiti djeci Banje Luke u ruralnim područjima pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište te predstavljanje kulture, kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja.

Tako će djeca predškolskog i školskog uzrasta koja žive u mjesnim zajednicama Krupa na Vrbasu, Potkozarje, Kola i Dragočaj imati priliku da besplatno pogledaju predstave Juhu scene Gradskog pozorišta Jazavac i da učestvuju u edukativnim predavanjima i radionicama prije početka predstave.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!