Banjaluka

Radojičić sa katarskim ambasadorom: Banja Luka otvorena za ino – ulagače (FOTO)

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Katara u BiH Sultanom Bin Ali Katerom.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, Radojičić je predstavio investicione potencijale Banje Luke i infrastrukturne projekte koje će Banja Luka realizovati u narednom periodu uz pomoć potencijalnih inostranih partnera.

Govoreći o investicionim potencijalima, Radojičić je naglasio da će Grad Banja Luka prvi put poslije dužeg vremena, raspisati međunarodni arhitektonski konkurs za idejna rješenja budućeg kongresno – konferencijskog centra, centralne gradske zone i budućeg mosta na Docu. On je precizirao da Banja Luka, posebno kod projekta izgradnje kongresno – konferencijskog centra, koja uključuje i hotel visoke kategorije, ima izraženu potrebu za eventualno partnerstvo za inostranim investitorima.

Igor Radojičić i Sultan Bin Ali Kater
Igor Radojičić i Sultan Bin Ali Kater

Istovremeno, Radojičić je predstavio investicione mogućnosti u poslovnoj zoni Ramići, gdje je već ušlo 16 investitora, kao i potencijale nove poslovne zone „Jelšingrad“. Ukazao je, takođe, na odlične geografske i infrastrukurne prednosti Banje Luke u odnosu na druge gradove iz okruženja.

S druge strane, ambasador Kater prenio je da katarski investitori intenzivno razmatraju mogućnost ulaganja u BiH i RS, te naglasio da Banja Luka, s obzirom na svoje brojne prednosti, može biti jedno od njihovih odredišta.

On je prenio da katarski investitori jednu od najvećih mogućnosti prepoznaju u poljoprivredenom sektoru, ističući da će i sama ambasada, sa svoje strane, u narednim mjesecima intenzivno raditi na jačanju njihovog interesa za ulaganje na području Banje Luke.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!