Društvo

Pravda za Davida, 334 dan: Davor poručio “Hvala vam divni ljudi”

Već više od 334 dana traje borba građana Banja Luke za pravda za ubijenog mladića Davida Dragičevića.

I večeras su članovi grupe Pravda za Davida, po 334. put prošetali ulicama Banja Luke tražeći istinu i pravdu. Tradicionalnom šetnjom od Trga Krajine do Hrama Hrista Spasitelja, ukazali su na nepravdu.

Loading...

I ovaj put prisutni ispred Hrama Hrista Spasitelja uputili su pozdrave roditeljima ubijenog mladića, Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović.

Članovi grupe i simpatizeri su držali upaljene svijeće za tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića.

„Pozdrav za Davora Dragičevića, ne daj se!“, poručili su okupljeni, te dodali „Idemo do kraja“.

David Dragičević bi trebalo da bude ponovo sahranjen u austrijskom gradiću Wiener Neustadt, gdje su roditelji dječaka, Davor Dragičević i Suzana Radanović, već uzeli grobno mjesto.

Davor Dragičević i ovog puta tokom live prenosa okupljanja zahvalio se svojim sugrađanima, napisao je “Hvala vam divni ljudi”.

“Ubice mog sina, mislite da će vam ovo proći, pripremate teren da možete reći da sam ja napravio snimak”, napisao je Davor Dragičević.

Poručio je kako su njegovog “sina ubili nečasni policajci, snimak postoji i svi do jednog će odgovarati za zločin koji su počinili!”.

“A te laži o plaćanju nekih montiranih snimaka”, zaključio je Davor, “možete samo vi povjerovati, SOTONE i UBICE!”

David je, podsjećamo, nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa konferencijom za medije, koju je održao MUP RS-a već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao “zades”, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Takođe, MUP Republike Srpske pokrenuo je istragu kako bi se utvrdio identitet osobe koja na portalima tvrdi da postoji video snimak ubistva Davida Dragičevića.

Izvor
radiosarajevo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!