Svijet

Tunberg kritičarima: Promjena dolazi, svidjelo vam se to ili ne

NJUJORK – Švedska aktivistkinja Greta Tunberg odgovorila je na Facebooku kritičarima njenog zapaljivog govora u UN, navodeći da ne razumije zašto bi odrasli trošili svoje vrijeme za ismijavanje i prijetnje tinejdžerima i djeci koji promovišu nauku, umjesto da urade nešto dobro.

“Pretpostavljam da se jednostavno osjećaju ugroženo zbog nas”, navela je Greta.

Loading...

Tunberg je pozvala svoje sljedbenike da ne troše više vrijeme na takve osobe.

“Svijet se budi. Promjena dolazi, svidjelo se to njima ili ne”, navela je Tunberg i pozvala sljedbenike da i ovog petka izađu na ulice kako bi protestovali protiv klimatskih promjena.

Ona je dodala da je “hejteri” napadaju zbog njenog izgleda, odjeće, ponašanja i onoga što je čini drugačijom.

“Smišljaju svaku mogucu laž i teoriju zavjere. Izgeda da će preći svaku moguću liniju kako bi skrenuli s teme jer su toliko očajni da ne pričaju o klimatskoj i ekološkoj krizi”, ocijenila je Tunberg.

Prije nego što su svjetski lideri na Samitu o klimi u UN dali svoja obećanja u vezi sa klimatskim promjenama, 16-godišnja švedska aktivistkinja za klimatska pitanja Greta Tunberg uputila je u ponedjeljak emotivan apel i prekor liderima.

“Kako se usuđujete? Ukrali ste moje snove”, poručila je u UN Tunberg, koja je prije više od godinu dana započela proteste ispred švedskog parlamenta, koji su kulminirali globalnim protestima protiv klimatskih promjena.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!