Banjaluka

Nova brošura: Saznajte kako se prikuplja i troši novac u budžetu

Odjeljenje za finansije uradilo je novu brošuru „Budžet za građane 2019“, koja na jednostavan i slikovit način pruža uvid u bitne elemente najvažnijeg dokumenta Grada Banje Luke.

-Kako bismo budžet Grada Banje Luke što više približili građanima, u 2018. godini smo po prvi put pripremili brošuru „Budžet za građane“. S obzirom na to da je bilo iskazano veliko interesovanje građana za vodič kroz budžet i ovakav način prikazivanja, urađena je i brošura koja na jednostavan način predstavlja ovogodišnji budžet – kazali su u ovom Odjeljenju, ističući da je cilj ove brošure da građane jednostavno i na svakome razumljiv način, upozna sa ovogodišnjim projektima, ili da, drugim riječima, građani vide kako se troši njihov novac.

Loading...

Šta je budžet, kako se donosi i puni, u što će se potrošiti novac, koje su najvažnije investicije i projekti koji će biti rađeni ove godine, samo su neka od pitanja na koja odgovore možete pronaći u ovoj brošuri.

Kako su istakli u nadležnom odjeljenju, namjera je da se svakom građaninu, o ovom značajnom dokumentu, koji na prvi pogled može da izgleda i nerazumljiv, pruže osnovna znanja o tome od čega se budžet sastoji, zašto je važan, na koji način su podaci u njemu prezentovani i šta oni znače.

-Uz ova saznanja, vjerujemo da će brošura povećati i zainteresovanost za uključivanje u proces planiranja gradskog budžeta u budućem periodu, a sve u cilju da bolje i kvalitetnije zajedno upravljamo našim gradom i razvijamo ga – ističu iz Odjeljenja za finansije.

Plan je da se brošura, osim što je objavljena na sajtu Grada, podijeli i po mjesnim zajednicama.

Brošuru preuzmite ovdje.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!