Politika

Višković pozvao privrednike da investiraju u Srpsku

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je danas privrednike iz Srbije da investiraju u Srpsku i istakao da je Vlada spremna da im omogućiti niz pogodnosti.

On je istakao da će Vlada Srpske nastojati da omogući što povoljnije uslove investitorima i da je spremna za svaku vrstu dogovora.

Višković je, poslije posjete Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, rekao novinarima da je Srpska spremna da mijenja zakonska rješenja i prilagodi ih investitorima, s ciljem da omogući zapošljavanje i zadrži stanovništvo.

On je naglasio da odlazak ljudi mora biti zaustavljen, te ocijenio da je uloga vlada Republike Srpske i Srbije da se bore za svako novo radno mjesto.

Premijer Srpske je poručio da se ne smije sjediti skrštenih ruku, jer u suprotnom neće pomoći ni milionske investicije. “Ne bih volio da Srpska i Srbija sutra nema većinski srpski narod”, rekao je on.

Višković je odao priznanje i zahvalio direktoru Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađenu Cicoviću na angažovanju u jačanju ekonomske saradnje Srpske i Srbije, te poručio da se sva predstavništva Srpske u narednom periodu moraju više okrenuti ekonomskim pitanjima i jačanju privrednih veza.

“Srbija ima značajne brendove u raznim oblastima i mi smo više nego zainteresovani da se u Republici Srpskoj što skorije otvori neki od pogona”, rekao je Višković i dodao da će razgovarati i o tome da predstavništva firmi Srbije budu na teritoriji Srpske.

On je napomenuo da bi investitori iz Srbije mogli da privatizuju neko preduzeće iz iste ili slične branše u Srpskoj.

Višković je rekao da će Cicović i njegovi saradnici već od ponedjeljka, 4. marta, početi da obilaze neke od proizvođača u Srbiji i da im prezentuju pogodnosti Srpske.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!