Banjaluka

„Zeleni grad“: U Lazarevu nova „Aleja maturanata“

Maturanti banjalučkih srednjih škola sljedeće sedmice zasadiće sadnice u „Aleju maturanata“.

Loading...

U ovu, zajedničku akciju škola i Grada, koja je prošle godine po prvi put organizovana, planirano je da učestvuje ukupno 114 odjeljenja završnih razreda srednjih škola.

-Svako odjeljenje zasadiće jednu sadnicu i tako ćemo formirati novi gradski drovred, čime će nastati druga aleja maturanata. U saradnji sa gradskim pejzažnim arhitektom i Odjeljenjem za prostorno uređenje, za novu aleju odabrali smo lokaciju u Lazarevu, Ulicu Branka Popovića, koju će krasiti nova „Aleja maturanata“ – kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Prva „Aleja maturanata“ formirana je prošle godine, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel, u Ulici Teodora Kolokotronisa, u koju je zasađeno 105 sadnica kestena. Inicijator akcije sadnje drveća i pokretač ideje bila je Ugostiteljsko–trgovinsko-turistička škola, a koju su podržale sve banjalučke srednje škole i Grad Banja Luka.

-Banja Luka je grad zelenila, čemu će doprinijeti i nova aleja. Zelenilo pripada svima nama i dužni smo da ga čuvamo i zaštitimo – kazali su iz resornog odjeljenja i istakli da je tokom prošle jeseni u okviru velike akcije širom grada zasađeno oko 1.000 sadnica.

Istovremeno, u gradskim drvoredima radi se na orezivanju stabala i podizanju krošnji po zahtjevima građana, a sa prvim znacima buđenja vegetacije, u gradskim parkovima osvanuće više hiljada sadnica jedinstvenog tulipana sorte „Banja Luka“, narcisa i visibaba.

Prva ″Aleja maturanata″ zasađena prošlog proljeća u blizini Kastela

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!