Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

CIDEA: Poslije obuke, posao za 16 kandidata

Projekat „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“, koji je Gradska razvojna agencija sa partnerima implementirala od juna 2018. godine, uspješno je završen prošlog mjeseca.

Kako je saopšteno iz Agencije, u toku implementacije ovog projekta, organizovane su obuke za osposobljavanje nezaposlenih lica i studenata završnih godina. Tako je obuke pohađalo ukupno 45 kandidata, odnosno obuku za CAD sisteme za odjevnu tehnologiju njih sedam , obuku za šivenje tekstila 20 i obuku za šivenje kože 18 kandidata.

Od 45 obučenih kandidata, do kraja februara zaposleno je 16 kandidata. Gradska razvojna agencija, kao koordinator lokalnog partnerstva za zapošljavanje, će i dalje raditi na zapošljavanju obučenih kandidata. Obuke su vršene dijelom u JU Školi učenika u privredi i na Tehnološkom fakultetu u Banjoj Luci,  a zatim dio praktične obuke i u firmama koji su partneri na projektu.

U okviru projekta su nabavljene sitne mašine za šivenje kože i obuće, ploter i materijal za obuke koji su postavljeni i koriste se na Tehnološkom fakultetu Banja Luka, te materijal za šivenje tekstila za potrebe Škole učenika u privredi, kao i oprema za uspostavljanje i rad Koordinacionog centra za tekstil, kožu i obuću, kojim upravlja Gradska razvojna agencija.

Ovaj projekat  je bio praktično nastavak na projekat koji je finansiran od strane Vlade Švajcarske kroz program Prilika plus, a kroz koji su nabavljene mašine za šivenje tekstila i kože i koje su postavljene u radionicama u Školi učenika u privredi i na Tehnološkom fakultetu. Vrijednost opreme nabavljene za ove dvije praktične radionice, a u okviru Programa Prilika Plus, iznosi  98.219 KM, dok je vrijednost opreme nabavljene za radionice iz projekta sufinasiranog od strane ILO  53.569 KM.

Na prijedlog projektnih partnera i u skladu sa Strategijom razvoja Grada 2018 – 2027, Agencija je u procesu formalnog uspostavljanja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje na nivou Grada Banja Luka i to za nekoliko različitih sektora.

Osim Gradske razvojne agencije, kao glavnog implementatora projekta, veliki doprinos uspješnoj implementaciji su dali naši partneri: Tehnološki fakultet Banja Luka, JU Škola učenika u privredi Banja Luka, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Fondacija „Udružene žene“, preduzeća Exclusive Linžeri d.o.o, Miltex d.o.o, GBT s.p, Toledo Union d.o.o, Sadagosi d.o.o. i Belt d.o.o.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button