Banjaluka

Počinju radovi na novom mostu u Dragočaju

Stari i dotrajali most u centru Dragočaju do ljeta bi trebao biti zamijenjen novim, savremenijim prelazom preko rječice Dragočajke koji će imati dvije saobraćajne trake i trotoare za pješake.

Građevinci izlaze na teren krajem ovog mjeseca, a iz gradskog budžeta za realizaciju ovog značajnog projekta izdvojeno je nešto više od 200.000 KM.

Izgradnja novog mosta samnjiće i rizik od izlijevanja Dragočajke koja je zbog smanjenog profila, čestim izlivanjem iz korita u zoni postojećeg mosta, zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Slavenko Tadić, uvjeren je da će gradnja novog mosta riješiti problem velikog broja mještana ovog naselja.

-Novi most bi znatno trebao ubrzati saobraćaj jer sadašnji ima samo jednu saobraćajnu traku. Osim toga, biće i bezbjedniji prelaz pješaka, posebno djece koja idu u školu, jer na starom mostu nema trotoara. Uz to, biće obezbjeđen i bolji protok Dragočajke, što je od izuzetenog značaja zbog preventive protiv poplava – istakao je Tadić.

Prema projektu, novi most biće dugačak 13, a širok devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine.

Prema planovima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, po izgradnji novog mosta, biće potrebno uraditi i pristupne saobraćajnice i urediti korito Dragočajke.

U cilju poboljšanja uslova života mještana tog kraja, nedavno je urađena nova putna infrastruktura u naselju Ramići i obnovljen most na rječici Ivaštanki. Takođe u zaseoku Gradina prošle godine, u funkciju je pušten novi most preko rječice Dragočajke.

Izgradnja novog mosta u centru Dragočaja je prvobitno bila planirana još prošlog ljeta, ali je taj posao odložen zbog neuspješnih procedura javnih nabavki.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!