Politika

Dodik: SDS pozvana da uđe u Savjet ministara

SDS je pozvana da učestvuje u formiranju Savjeta ministara. Lider SNSD-a, Milorad Dodik, javno je pozvao rukovodstvo najveće opozicione stranke u Srpskoj na razgovore. Dodik kaže da, u političkom smislu i što se tiče SNSD-a, za tim nema potrebe, ali da je, zbog građana Republike Srpske, speman na taj korak. Tvrdi i da nekih razgovora sa SDS-ovcima već ima, ali da, za sada, nisu za javnost.

Loading...

“Možete da mislite, šta sad, dobijate tri mjesta, a jedno trebate dati SDS-u. To odmah, imate ljudi koji su zašiljili fino, da bi i oni bili ministri. Ja razumijem da je intencija ovog naroda opšte političko jedinstvo kada izađete na nivo BiH. Zato to radim, ja ih ponovo pozivam na to. I nije tačno da mi nemamo neke razgovore sa SDS-om, samo ti razgovori još ne izlaze javno,” rekao je Dodik.

Nema tajnih razgovora sa SNSD-om, tvrdi lider SDS-a. Vukota Govedarica mjesecima nije stao pred kamere, a u ime stranke za to vrijeme govorili su mnogi. Tako su mnoga pitanja u vezi sa stanjem u SDS-u ostala bez odgovora. U  odgovoru koji je stigao ATV-u, na koji je potpisan Govedarica, ne piše kakva će biti strategija i kakav je zvaničan stav SDS-a, ni da li su raspoloženi da imaju svog čovjeka u Savjetu ministara. Iz odgovora se, doduše, može naslutiti da lider SDS-a ne isključuje mogućnost tajnih pregovora, koja mu se nimalo ne sviđa, pa  preventivno, najavljuje sankcije.

“Nikakvih tajnih razgovora sa rukovodstvom SNSD-a nema. Ne podržavam nikakve tajne razgovore o ulasku SDS-a u Savjet ministara BiH. Svi oni koji budu vodili tajne razgovore moraće da objasne Glavnom odboru Srpske demokratske stranke zašto su to radili mimo zvaničnih odluka organa stranke,” navedeno je u odgovoru koji je potpisao Govedarica. 

SDS-ovci su odavno, podijeljeni. Dok jedni kažu da sa SNSD-om treba razgovarati i naći rješenje koje će odgovarati i stranci i građanima, drugi nisu za tu opciju. Oni koji su odmah poslije izbora govorili da stranka treba da razgovara sa svima, vjeruju da lider SNSD-a govori istinu, i da se, na kraju, neko ipak odlučio za opciju koju su  predlagali. Podsjećaju da su, baš zbog tog stava, prozvani izdajnicima i “papcima”, te da se sada stvari mijenjaju, i da najoštriji protivnici te ideje mijenjaju mišljenje.

“Ne znam kako se onda zovu ovi koji to rade, a rade još pritom tajno, i mimo organa stranke. Ali naći će se neko ime i za njih. Ako to kaže i predsjedavajući, gospodin Dodik, nema razloga da ne vjerujem da se nešto iza brda tu valja, ali voljela bih bar da to što se valja bude kvalitetno i dobro za SDS, a onda i za Republiku Srpsku,” rekla je Sonja Karadžić Jovičević.

“Čini mi se da tu i nema ozbiljne namjere da se priča o bilo kakvoj koaliciji. A ako i ima ozbiljne namjere, to bi zaista trebalo da bude odluka SDS-a, koja će biti dobro promišljena,” kaže Mladen Bosić.

SDS-ovci su ranije govorili kako kod SNSD-a sve ostaje na priči, a poziv nikako da stigne. Sada je javni poziv stigao, a rukovodstvo neće imati mnogo vremena da se odluči hoće li se odazvati. SDS čekaju unutarstranački izbori. Glavni favoriti za poziciju predsjednika su, barem što se tiče članova, Mirko Šarović i Milan Miličević. I po pitanju ko bi mogao da naslijedi Vukotu Govedaricu u SDS-u su podijeljeni. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!