Politika

Džaferović nezadovoljan zbog slabljenja uloge međunarodne zajednice

SARAJEVO – Član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović izrazio je nezadovoljstvo zbog slabljenja uloge međunarodne zajednice u BiH.

DŽaferović je zabrinutost iskazao naročito zbog toga što još nije do kraja sproveden Dejtonski mirovni sporazum, niti su otklonjene prepreke koje sprečavaju punu funkcionalnost institucija BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je naveo da je slabljenje uloge međunarodne zajednice prije pune primjene Dejtonskog mirovnog sporazuma ohrabrilo predvodnike destruktivnih politika, što se može negativno odraziti na stabilnost i razvoj BiH.

DŽaferović, koji je primio u nastupnu posjetu prvog zamjenika visokog predstavnika za BiH i supervizora za Brčko distrikt Majkla Skenlana i visokog predstavnika Valentina Incka, naglasio je potrebu da OHR, kao dio Dejtonskog mirovnog sporazuma, mora ostati u mandatu u BiH sve dok odredbe tog sporazuma ne budu sprovedene u cjelini.

Tokom susreta su razmijenjena mišljenja o političkoj situaciji u BiH, te aktivnostima koje OHR preduzima u okviru mandata, a DŽaferović je istakao da cijeni bogato diplomatsko iskustvo Skenlena i poželio mu je uspješan mandat u BiH.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!