Sport

Đoković u trećem kolu Indijan Velsa

Njbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Amerikanca Bjorna Frantanđela sa 2:0 u setovima – 7:6 (7:5), 6:2 i plasirao se u treće kolo masters turnira u Indijan Velsu.

Naredni rival srpskog tenisera biće Nijemac Filip Kolšrajber, koji je pobijedio Australijanca Nika Kirjosa sa 6:4, 6:4.

Novak je uspio da prebrodi prvu prepreku u Indijan Velsu. Amerikanac je pružio veliki otpor, naročito u prvom setu. Đoković je nakon osvojenog prvog perioda zaigrao odlučnije i lako riješio drugi set u svoju korist.

Poslije uvodnih gemova koje je Novak osvojio bez izgubljenog poena, protivnik koristi greške Đokovića i oduzima mu servis u petom gemu. Novak je pokušao da uzvrati i u narednom gemu propustio je jednu brejk loptu. Propušteno je nadoknadio u desetom gemu kada je protivnik servirao za set. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je set reše u taj-brejku.

Velika borba i u ovom periodu. Prvo jesrpski teniser došao do mini-brejka prednosti, da bi Frantanđelo uzvratio sa dva vezana oduzeta servisa (4:5) i imao priliku da na svoj servis riješi set. Međutim, Đoković uzvraća istom mjerom i osvaja set loptu, koji je iskoristio na svoj servis – 7:5 u taj-brejku.

U drugom setu Đoković je bio nezadrživ. Protivnik nije imao načina da se suprotavi asu. Na startu je Novak uspio da oduzme servis protivniku i time slomi  njegov otpor. Novak je bio siguran na svoj servis, a u petom gemu je novim brejkom povećao na 4:1. Potom je rutinski priveo set kraju za konačni 6:2.

Naredni rival u trećem kolu turnira biće  mu Nijemac Filip Kolšrajber, koji je pobijedio Australijanca Nika Kirjosa sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

(RTS)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!