Politika

Pavić: SNSD ima snagu kojoj se skoro niko ne može suprotstaviti

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da je ta stranka postigla najbolji izborni rezultat do sada sa 100.000 osvojenih glasova, ali da je očigledno da SNSD ima snagu kojoj se skoro niko ne može suprotstaviti.

Pavić je rekao da očekuje da će DNS učestvovati u vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH i biti stranka koja će raditi na stabilnosti Republike Srpske i za dobrobit građana.

Loading...

“DNS ima potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti sa SNSD-om i SP-om. Mi taj sporazum poštujemo, a za njegovo poštovanje potrebna su i druga dva člana, o čemu će biti vođeni razgovori”, rekao je Pavić novinarima u Banjaluci, gdje je danas obilježena krsna slava DNS-a Mitrovdan.

Lider DNS-a je istakao da ta stranka nije zadovoljna svime što se dešavalo u posljednje vrijeme, ali da će DNS stoički raditi na unutrašnjem jačanju.

“DNS se ne može odreći svojih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske koje su izabrali građani. Ne smeta nam niko, pa ni predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, nego su nam smetali njegovi postupci koje je podržavao lider SNSD-a Milorad Dodik”, rekao je Pavić.

On je naveo da se DNS ne plaši mogućeg umanjenja broja ministarstava u budućoj Vladi za tu stranku, te da je sada teško govoriti o podršci Radovanu Viškoviću, koji je najavljen kao mandatar za sastav Vlade Republike Srpske.

“Teško je govoriti o podršci Viškoviću, koga cijenim kao čovjeka. Јoš nismo u pregovorima i nismo razgovarali da li je DNS u vladajućoj koaliciji”, dodao je Pavić.

Kada je riječ o privatizaciji Rudnika željezne rude /RŽR/ “Ljubija”, Pavić je rekao da ministri iz DNS-a u Vladi Republike Srpske nisu glasali za predloženi model privatizacije.

“DNS se zalaže da RŽR `Ljubija` kupe oni koji će nastaviti da se bave rudarenjem i povećati broja zaposlenih”, naglasio je on.

Pavić je svim građanima Republike Srpske i Boračkoj organizaciji čestitao krsnu slavu Mitrovdan.

Proslavi krsne slave DNS-a prisustvovali su i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednici ove partije Željka Cvijanović i Radovan Višković, predstavnici ostalih političkih partija, te zvanice iz javnog, društvenog i političkog života.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!