Društvo

Hadžić uspješno operisan, ali nema novca za troškove operacije

SANSKI MOST – Mehemed Hadžić (44) iz Sanskog Mosta, kojem je život bio ugrožen zbog aneurizme srčane arterije, uspješno je operisan u protekli petak na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Inače, radi se o abnormalnom proširenju srčane arterije koje može uzrokovati trenutnu smrt, zbog čega je on sedmicama živio u velikoj neizvjesnosti. Hadžić se pomenutog dana obratio ovoj zdravstvenoj ustanovi, a poslije obavljenog pregleda liječnici su ustanovili kako se on nalazi u izuzetno teškom stanju i da nema vremena za čekanje, pa je podvrgnut operativnom zahvatu. Nakon što je dva dana proveo u izolaciji, Hadžić se u proteklu nedjelju telefonom prvi put čuo sa rodbinom i najbližim prijateljima i potvrdio kako se dobro osjeća.

Liječnici su izjavili kako je operacija bila uspješna, da je ugradnja neophodnih stentova protekla bez problema, te prognoziraju njegov uspješan oporavak. Ono što u ovome trenutku komplikuje situaciju su troškovi operacije koja je iznosila 24.000 maraka, a u ranijim humanitarnim akcijama prikupljena je polovina neophodnih sredstava. Hadžić nema zdravstveno osiguranje, a njegova porodica ne posjeduje sredstava da podmiri troškve operacije.

Supruga mu je već godinama nezaposlena, a ima i dvije maloljetne kćerke koje pohađaju školu. Ovaj Sanjanin je zdravstvene teškoće osjetio početkom ove godine u Njemačkoj, gdje se nalazio na privremenom radu. Zbog toga je tamo bio podvrgnut hitnoj preventivnoj operaciji koja je koštala 5.000 eura i Hadžić ju je platio vlastitim sredstvima. Međutim, liječnici su tamo ustanovili kako je u njegovom slučaju neophodan glavni operativni zahvat i ugradnja stentova, nakon čega se on vratio u Bosnu i Hercegovinu.

Svi koji žele pomoći u prikupljanju neophodnih sredstava kako bi se platili troškovi liječenja novac mogu uplatiti na žiro račun: 1990446063293752.

Vezana vijest: Mehemedu Hadžiću potrebna pomoć za operaciju i stentove

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!