Društvo

Mokri kolovozi, učestali odroni

BANJALUKA – U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraća se po vlažnim i mokrim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke, pored kamenih kosina i preko prevoja učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Loading...

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozače podsjećaju da se, zbog radova na sanaciji odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, a saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/.

Na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3, a zbog radova na sanaciji klizišta.

Ova zabrana ne odnosi se na autobuse “Drinatransa” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj brdo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje”, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federacije BiH na dionici magistralnog puta Duboki Potok-Srebrenik saobraća se naizmjenično jednom trakom zbog istražnih radova u tunelu Drenik.

Na magistralnom putu Nemila-Zenica /kroz tunel Vranduk/ vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od sedam tona ukupne mase.

Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!