Hronika

Samardžija ukradenim vozilom dovezao ubicu na mjesto gdje je ubijen Damir Ostojić

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Stefanu Samardžiji (24), osumnjičenom za učešće u ubistvu Damira Ostojića (42), zvanog Šijan, i teškom ranjavanju njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić (40) 5. septembra prošle godine u Banjaluci.

U prijedlogu o određivanju pritvora Tužilaštvo Republike Srpske navelo je da je Samardžija kritične noći automobilom Škoda Octavia, koji je ukraden 27. jula prošle godine u Sarajevu, dovezao ubicu do Kozarske ulice u blizini Šijanove kuće i čekao ga u vozilu.

Ubicu je nakon zločina odvezao na nepoznatu lokaciju, a Škoda je pronađena zapaljena u šumi u selu Šešići kod Gornje Piskavice. Još, međutim, nije otkriveno kojim su vozilom pobjegli ni ko ih je, eventualno, vozio.

“Postoji osnovana sumnja da je Samardžija obio i ukrao Škodu u Sarajevu da bi tri dana poslije na Putu Mladih muslimana sa Peugeota ukrao tablice, koje je postavio na ukradenu Škodu. To su vozilo 31. jula 2018. prevezli na nepoznatu lokaciju u Banjoj Luci, gdje je držana na skrovitom mjestu sve do 5. septembra, kad je ubistvo izvršeno”, navodi se u prijedlogu o pritvoru.

Pojašnjava se da je Šijanovo ubistvo bilo dobro organizovano i dugo pripremano te da su, bez sumnje, nepoznate osobe pratile njegovo kretanje kako bi odabrale pogodan trenutak za likvidaciju.

Magnetne kartice

U tužilačkom dokumentu pojašnjava se da su ukradene tablice evidentirane 31. jula na autoputu Sarajevo – Zenica. Prilikom ulaska na autoput utvrđeno je i da se iza tog vozila kretao plavi Seat, kojim je upravljao Samardžija, a radi se o vozilu koje je vlasništvo njegovog djeda. 

Zanimljivo je da je policija izuzela i magnetne kartice koje su sporna vozila koristila za ulazak na autoput. Na njima su pronađeni DNK tragovi više osoba, a vještačenjem je utvrđeno da je na svim karticama uočeno prisustvo DNK traga Stefana Samardžije.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!