Društvo

Šeranić: Ako ispune uslove, nećemo zatvarati porodilišta u Prnjavoru i Derventi

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da neće biti dovedeno u pitanje postojanje i funkcionisanje porodilišta u Derventi i Prnjavoru ukoliko ispune uslove iz Pravilnika o osnivanju porodilišta.

“Ako ispune uslove Ministarstvo neće imati problema da izda rješenje za funkcionisanje”, naveo je Šeranić, koji je danas u Derventi razgovarao sa direktorima svih republičkih ustanova socijalne zaštite o budućem finansiranju i uvođenju novih modela koji bi poboljšali poslovanje. 

Porodilište u Derventi obustavilo je rad 31. oktobra, a direktor derventskog Doma zdravlja Mirko Šaran rekao je ranije novinarima da je jedino rješenje za opstanak ove ustanove izmjena pravilnika. 

Direktori domova zdravlja u Derventi i Prnjavoru više puta su ponavljali da očekuju pojednostavljivanje pravilnika o osnivanju i funkcionisanju porodilišta u Republici Srpskoj.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!