Društvo

Sindikat Agencije za lijekove BiH: Povećati platu svim zaposlenima

SARAJEVO – Ministarstvo civilnih poslova BiH predložilo je povećanje plata za dio zaposlenih u Agenciji za lijekove BiH koji obavljaju najsloženije i najodgovornije zadatke, te je predloženo formiranje radne grupe koju bi činili predstavnici Agencije i Ministarstva civilnih poslova, a Sinidkat Agencije traži povećanje plate za sve zaposlene.

Sindikat Agencije za lijekove BiH upozorava da bi moglo doći do nezadovoljstva dijela radnika, koji već sad razmatraju opciju da idu u štrajk.

“Kako tretirati zdrastvene radnike koji rade timske poslove u laboratoriji isto tako kako valorizirati poslove zdrastvenih radnika koji su van laboratorijske prakse, a rade vrlo odgovorne i složene poslove, šta uraditi sa zaposlenima koji isto tako rade administrativne poslove koji su vrlo odgovorni i funkciji su boljeg funkcionisanja svih sektora u sklopu Agencije? Mi izuzetno cijenimo dobru volju ministarstva civilnih poslova Adila Osmanovića i mogučnost iznalaženja što boljeg materijalnog statusa, ali svih zaposlenika u Agenciji. Agencija je više zdrastvena djelatnost, a manje birokratska, stoga molim da budu oprezniji kod donošenja određenih Odluka i da se uvažavaju naša upozorenja koja su samo preventivne naravi”, rekao je Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata.

On je pozvao direktora i zamjenicu Agencije, Aleksandra Zolaka i Dinku Muhović, da se sa svojim nadležnostima ukljuće u pronalaženje pravednog i objektivnog povećanje plata.

“Stručno vijeće Agencije za lijekove BiH uglavnom čine ljekari specijalisti i farmaceuti koji su dobro upućeni u ovu prirodu posla, a dolaze iz stranka koje čine ili će činiti vlast u Vijeću ministara tako da od ovakvog sastava Vijeća očekujemo da nam u punom kapacitetu pomognu oko rješavanja ovih i drugih poslova za rad i funkcionisanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH”, rekao je Rustemović.

Sjednica Stručnog Vijeća Agencije za lijekove BiH održana je 19. februara,  a na dnevnom redu našle su se i plate zaposlenih. Sjednici je prisustvovao ministar civilnih poslova Adil Osmanović.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!