Sport

Ubila se 23-godišnja svjetska prvakinja u biciklizmu

Američka biciklistkinja Keli Ketlin izvršila je samoubistvo u subotu u Kaliforniji u 24. godini života.

Loading...

Ketlin je bila trostruka i aktualna svjetska prvakinja u dvoranskom biciklizmu, a na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojila je sa SAD-om ekipnu srebrnu medalju. Takmičila se se i u drumskom biciklizmu.

Vijest o njenoj smrti potvrdio je američki biciklistički savez, a da je riječ o samoubistvu napisao je njen brat Kolin na Facebooku.

Svjetsko dvoransko prvenstvo osvajala je tri godine zaredom, 2016., 2017. i 2018. godine, a osim što je bila uspješan sportista, bila je i talentovan violinista te je studirala matematiku na prestižnom američkom univerzitetu Stanford gdje si je i oduzela život.

Prije mjesec dana je za portal Velo News napisala opširan tekst o tome kako se bori s usklađivanjem profesionalnih i univerzitetskih obveza te da je to sve češće muči.

“Biti student, dvoranski i drumski biciklista i nekad moraš biti putnik kroz vrijeme da sve to uskladiš. Ne uspiješ uvijek i često nešto propustiš. Očekujete da kažem neki klišej poput ‘Dobro baratanje vremenom je sve’ ili ‘Biti dobar student čini me još boljim sportistom’. Uostalom, sve nekako stignem uvijek, je li tako? Pa baš i nije…”, napisala je Ketlin.

(index.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!