Sport

Hamilton najplaćeniji, Kimijeva plata “skresana”

Primanja vozača Formule 1 za sezonu 2019 uglavnom su smanjena u odnosu na prošlu godinu, ali neki vozači i dalje “drže cijenu”.

Sajtovi specijalizovani za motosportove podjelili su informacije oko plata vozača za narednu sezonu, a razlika između Hamiltona i Fetela sa ostalima je prilično velika.

Mercedes bi trebalo da Hamiltona plati 57 miliona ove sezone, što bi bilo negdje 2,86 miliona po trci, a Hamiltonov ugovor traje do 2021. godine. Odmah iza njega je njemački vozač Sebastijan Fetel, koji će od Ferarija inkasirati 45 milion dolara i ugovor mu ističe naredne sezone.

Treći na listi će biti novi vozač Renoa, Danijel Rikardo, koji će biti plaćen 17 miliona dolara, a na poziciji četiri je njegov nekadašnji kolega, Maks Ferstapen, sa 13,5 miliona.

Valteri Botas ima jednogodišnji ugovor sa Mercedesom vrijedan 8,5 miliona dolara, a na njegovim plećima je zaista veliki teret pošto se već neko vrijeme govori o njegovoj zamjeni, Sebastijanu Okonu, koji je prošao Mercedesovu akademiju i u odličnim je odnosima sa Mercedesovim predsjednikom, Toto Volfom.

Kimi Raikonen će nakon 30 miliona u Ferariju voziti za 4,5 miliona u Zauber Alfa Romeu, dok će momak koji ga je zamjenio u Ferariju voziti za jedan milion manje, a istu platu kao Kimi imaće Karlos Sajnc iz Meklarena i Niko Hulkenberg iz Renoa.

Serhio Perez će voziti za Rejsing Poing za 3,5 miliona dolara, njegova plata je takođe manja nego ranije, a s obzirom na finansijske probleme Fors Indije i preuzimanja tima od strane kanadskog milijardera Lorensa Strola, dobro je da uopšte i ima mjesto, a njegov timski kolega, Lans Strol, voziće za 1,2 miliona.

Roman Grožan iz Hasa je takođe doživio smanjenje plate, on će imati 1,8 miliona, Pjer Gasli iz Red Bula 1,4, a Grožanov kolega, Magnusen 1,2 baš kao i Lans Strol.

Povratnik u redove Vilijamsa, Robert Kubica, voziće za 570 hiljada dolara, Kvjat će imati 300 hiljada, Meklarenov ruki Lando Noris 260, Antonio Đovinaci 230 i “na dnu” su Džordž Rasel i Aleksander Albon sa 180 odnosno 170 hiljada dolara.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!